Ads Area

Samsung Galaxy Note 10 Qualcomm Snapdragon 855 Mobil Platformundan güç alıyor

Qualcomm; Samsung’un en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 10’un Snapdragon™ 855 Mobil Platformu’ndan güç alacak şekilde geliştirildiğini duyurdu 


 Qualcomm Technologies, Samsung’un en yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 10’a, seçili bölgelerde, Snapdragon™ 855 Mobil Platformu’yla güç vereceğini açıkladı.

 Galaxy Note 10, performans ve verimlilik iyileştirmelerine sahip Snapdragon 855 Mobil Platform’dan yararlanacak şekilde geliştirildi. Snapdragon X50 modem ve Qualcomm Technologies’in RF ön uç çözümlerine sahip 

Snapdragon 855’ten faydalanan Galaxy Note 10 5G, dünyaya dönüştürücü 5G deneyimleri sunmak ve sürdürülebilir yüksek data oranları için en iyi multi-gigabit 4G bağlantısını hayata geçirmek için tasarlandı. Snapdragon X50 modem, hem Sub-6 GHz hem de milimetrik dalfa frekans bantları için 5G’yi destekliyor. 

Ayrıca daha önce mobil iletişimde erişilemeyen multi-gigabit hızlara ulaşılmasını, ultra düşük gecikme sağlıyor. Galaxy Note10’da aynı zamanda Qualcomm® 3D Sonic Sensor bulunuyor. 

Bu özelliği ile daha yüksek güvenlik ve isabetlilik seviyesi ile alternatif biyometrik kimlik doğrulama metodlarından ayrılan bir parmak okuma sistemiyle tasarlandı. Optik tarayıcı çözümlerinden farklı olarak 3D Sonic; kullanıcının kendine has parmak izini yansıtan akustik tabanlı bir teknoloji kullanıyor. 

 “Stratejik işbirliğimizle mobil deneyimlerde çığır açıyoruz” Qualcomm Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Genel Müdürü Alex Katouzian bu yeni gelişme ile ilgili, “Samsung Electronics ile uzun vadeli stratejik işbirliğimize devam ettiğimiz için çok mutluyuz. 

Çığır açan mobil deneyimlerin oluşturulma sürecine birlikte imza atıyoruz. Bunun son örneği ise Samsung Galaxy Note 10. Bu gibi ürünler; mobil endüstrinin tarihinde gördüğü en büyük dönüşümün itici gücü olan 5G’ye geçiş sürecini hızlandırmaya yardımcı oluyor” dedi. 

Samsung Electronics Bilişim ve Mobil İletişim Birimi, Mobil Ar-Ge Müdürü TM Roh, “Hem Samsung Electronics hem de Qualcomm Technologies sınıfının en iyisi mobil deneyimleri kullanıcılarla buluşturmak için kendilerini adamış şirketler. Snapdragon 855 Mobil Platform’la güçlendirilmiş Galaxy Note10, günümüz tüketicilerinin taleplerini karşılayacak en iyi deneyimi vermek için tasarlandı.” dedi. 

5G çağında ihtiyacı Snapdragon 855 gideriyor  
Snapdragon 855, Snapdragon X50 modem ile birleştirilerek, üstün 5G bağlantısı, yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik (XR) ve endüstriyi yönlendirecek bir performans gösterecek şekilde tasarlandı. Qualcomm Snapdragon 855 ile, devrim niteliğinde mobil deneyimlerin yaşandığı bir dönemi başlattı. 

Arm Cortex Teknolojisi üzerine kurulu en yeni Qualcomm® Kryo™ 485 CPU ile donatılan Snapdragon 855, bir önceki jenerasyona kıyasla yüzde 45’e kadar performans iyileştirmesi sunarken kullanıcıları, 5G çağında ihtiyaç duyulan güç ve performansla buluşturuyor. 

Yeni Qualcomm® Adreno™ 640 GPU bir önceki jenerasyona kıyasla grafik hızını yüzde 20 oranında artırıyor. Yeni Qualcomm Spectra™ 380 ISP, pek çok bilgisayar görüntüsü (CV) yeteneği entegre ederek dünyanın ilk CV-ISP’sini ortaya koyuyor. 

Aynı zamanda bir önceki jenerasyona kıyasla dört kata kadar güç tasarrufu sağlıyor. Snapdragon 855 dördüncü jenerasyon çok çekirdekli Qualcomm® AI Engine, saniyede 7 trilyon işlem kapasitesi sunuyor.

Ads Area