Ads Area

NVIDIA RTX Studio dizüstü bilgisayarlar satışta

Dell, HP, Lenovo ve BOXX markalarının 10 yeni tasarımıyla RTX Studio dizüstü bilgisayar modellerinin sayısı 27’ye yükseliyor 


NVIDIA 10 yeni NVIDIA RTX Studio profesyonel sınıf dizüstü bilgisayarın daha başlıca iş ortakları tarafından piyasaya sürüldüğünü ve dünya genelinde yaklaşık 40 milyon yaratıcı kullanıcıya gerçek zamanlı ışın izleme, gelişmiş AI (Yapay Zekâ) ve ultra yüksek çözünürlüklü video düzenleme imkânı sağladığını duyurdu. 


Dell, HP, Lenovo ve BOXX'ın en yeni tasarımları, şu anda mevcut olan 17 RTX Studio modelinin sayısını 27'ye çıkardı. Bu dizüstü bilgisayarlar, “RTX On” fonksiyonunu destekleyen, onlarca milyon yaratıcı kullanıcının iş süreçlerinde Işın İzleme ve AI kullanmasını sağlayan 40'tan fazla yaratıcı ve tasarım uygulamasına güç veriyor. 

NVIDIA RTX özellikleri, bu hafta SIGGRAPH fuarında, Adobe, Autodesk ve Blackmagic Design da dahil olmak üzere, çeşitli bağımsız yazılım üreticilerinin yazılımlarıyla deneyimlenebiliyor. 

NVIDIA SIGGRAPH fuarı süresince ayrıca, OTOY Octane Render, Blender, Autodesk Arnold, Maxon Cinema 4D, Substance Painter by Adobe ve Magix VEGAS Pro gibi popüler yaratıcı uygulamalar için optimizasyon sağlayan yeni bir NVIDIA Studio sürücüsünün de indirilebileceğini duyurdu. 

En yeni Studio sürücüsü, tüm GPU'lar için sıkça talep edilen bir özellik olan Adobe Photoshop ve Premiere gibi OpenGL uygulamalarına 30-bit renk desteği getiriyor. Bu özellik sayesinde yaratıcı kullanıcılar HDR fotoğrafları ve videoları ile tam doğrulukta ve 24-bit renk sınırlaması olmadan çalışabiliyor. 

NVIDIA GeForce Yazılımı ve Teknolojisi Genel Müdürü Jason Paul, “RTX Studio özellikli profesyonel dizüstü bilgisayarları, yaratıcı uygulamalar dünyasının merkezine hızla yerleşiyor.

 Gerçek zamanlı ışın izleme, gelişmiş AI ve video düzenlemeyi, yaratıcı kullanıcıların kolayca erişebileceği ultra yüksek çözünürlükte bir araya getirerek, bir zamanlar tüm stüdyoyu gerektiren özellikleri mobil bir formda sunuyor.” diye konuştu. 

GeForce RTX 2060 ekran kartına sahip tüketici dizüstü bilgisayarlarından, Quadro RTX 5000 grafikli profesyonel laptoplara kadar uzanan yeni özelliklerle donatılmış seri şu modelleri içeriyor Lenovo Legion™ Y740 Laptop Studio Edition GeForce RTX 2080 ekran kartıyla geliyor, 15 inç ve 17 inç modelleriyle sonbahar sonunda satışa çıkıyor. 

Lenovo ThinkPad™ P53 ve P73 laptoplar Quadro RTX 5000 ekran kartına kadar destekliyor ve 15 ila 17 inç sistemlerle geliyor. ThinkPad P53 şu anda satın alınabilirken, ThinkPad P73 Ağustos itibariyle satışta olacak.

 Dell Precision 7540 ve Dell Precision 7740 dizüstü bilgisayarlar şu an satışta bulunurken Quadro RTX 5000 ekran kartına kadar destek sunuyor. 

 HP ZBook 15 ve 17 dizüstü bilgisayarlar Quadro RTX ekran kartlarını destekliyor ve 17 inç modeline Quadro RTX 5000’e kadar ekran kartı takılabiliyor. BOXX GoBOXX SLM laptoplar 15 inç sistem için Quadro RTX 3000 GPU ile, 17 inç sistem için ise Quadro RTX 4000 veya 3000 desteğiyle geliyor. 

Dell Özelleştirilmiş Ürünler ve Müşteri Çözümleri Başkan Yardımcısı Tom Tobul: “Dell Precision 7740 ve 7540 laptoplar, Quadro RTX GPU'larla birlikte sunulurken, müşterilere en son tasarım, mühendislik ve yaratıcı uygulamaları kullanırken mümkün olan en iyi deneyimi vaat ediyor. 

Yaratıcı kullanıcılar, profesyonel dizüstü bilgisayar düzeyinde performans, güvenilirlik ve ISV sertifikalarına ek olarak, artık gelişmiş RTX ışın izleme ve AI özelliklerini, hareket halindeyken bile iş süreçlerine entegre edebiliyorlar.” dedi. 




HPI’dan Z HP Products’ın Başkan Yardımcısı Carol Hess “NVIDIA RTX Studio dizüstü bilgisayarlar, gerçek zamanlı görüntülemeden VR geliştirmeye ve AI’nın gelişmiş video prodüksiyonuna kadar, yaratıcı temelli işlemlerde üstün performansla, kullanıcıların çalışma esnasında çıkabilecek tüm engellerle başa çıkmalarını sağlıyor. 

HP Z serisi dizüstü bilgisayarlarından özellikleri güçlendirilmiş ZBook 15 ve 17 gibi modellerle, müşterilerimiz sahada, bir toplantıda veya kendilerine ilham gelen herhangi bir yerde, en iyi çalışmalarını yaratmak adına, yanlarında en yeni RTX özelliklerini de beraberinde taşıyabiliyorlar” diye konuştu. 

Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu ve Tüketici Bilgisayarı İşleri Başkan Yardımcısı Jun Ouyang: “Lenovo’nun müşteri geri bildirimlerine ve kullanıcı görüşlerine dayanarak, dizüstü bilgisayarlarımızın günlük işlerde ve dijital içerik oluşturma gibi, bilgisayara ağır yük bindiren işlemlerde kullanıldığını biliyoruz. 

Aslında, Lenovo’nun yaptığı araştırmalar grafiklerin yüksek performans için en kritik özelliklerden biri olduğunu ortaya koyuyor. 

Bu nedenle, yeni Lenovo Legion Y740 Studio Edition dizüstü bilgisayarı piyasaya sürmek için GPU teknolojisinde lider olan NVIDIA ile işbirliği yapmamız son derece doğal. 

Max-Q tasarımlı, NVIDIA GeForce RTX 2080'e sahip yeni Lenovo Legion dizüstü bilgisayar, içerik üreticilerine zarif ve şık bir tasarımla, hem iş hem de oyunda güçlü performans sunacak” dedi. 

Lenovo İş İstasyonu ve Müşteri AI İş Birimi Genel Müdürü Rob Herman “NVIDIA Quadro RTX GPU'yu ThinkPad P Serisi taşınabilir profesyonel dizüstü bilgisayarlarımıza entegre etmekten büyük gurur duyuyoruz. 

NVIDIA Quadro RTX 5000 ekran kartını destekleyen yeni ThinkPad P53 modelimiz şu anda piyasada mevcut en güçlü 15 inçlik dizüstü bilgisayar olma özelliğine sahip. 

15 inçlik modelimizin, gerçek zamanlı ışın izleme, sanal gerçeklik ve yapay zekâyı destekleme özellikleri, en yüksek performans için mobiliteden ödün vermek istemeyen kullanıcılarımız yönelik büyük bir adım” diye konuştu. 

 RTX Studio dizüstü bilgisayarlar RTX GPU'ları, Studio Stack’e özel SDK'lar (yazılım geliştirme kitleri) ve özel Studio sürücüleriyle kombine eden NVIDIA Studio platformunun bir parçasıdır. 

Bu bilgisayarlar, yeni RTX Studio etiketini almak için gereken donanım ve yazılım gereksinimlerini karşılarlar, bu sayede yaratıcı kullanıcılar iş süreçlerinde kullanmak için doğru sistemleri kolayca belirleyebilirler. 

 Sistemler ve sürücüler, en iyi yaratıcı uygulamalar ve iş süreçleri için oldukça titiz donanım ve yazılım testleriyle desteklenir. Quadro RTX GPU temelli RTX Studio profesyonel dizüstü bilgisayarlar, ISV sertifikaları, IT yönetim araçları ve gelişmiş video ve ekran özellikleri gibi kurumsal düzeyde ek faydalar sağlar. 

RTX Studio sistemleri, GeForce RTX 2080, 2070 ve 2060 GPU'larının yanı sıra Quadro RTX 5000, 4000 ve 3000 GPU'ları destekler. RTX GPU'ları, video düzenlemeden 3D görüntü ayıklamaya kadar içerik oluşturmayı birinci nesil MacBook Pro’dan 7 kata kadar daha hızlı performansla yapar. 

Quadro RTX 5000 GPU tabanlı modeller, bir taşınabilir formlu ünite için en büyük bellek olan 16GB ile birlikte gelir ve gelişmiş çoklu uygulama yaratıcı iş süreçlerinin ve hareket halindeyken normalde mümkün olmayan büyük 3D modellerin kullanılmasını sağlar. 

 Bu dizüstü bilgisayarların birçoğu, 4K hassasiyetli ekranları, inanılmaz bir performans ve daha uzun pil ömrü sağlayan NVIDIA Max-Q teknolojisiyle, şık, ince ve hafif tasarımlarla harmanlar. Şu anda mevcut olan RTX Studio modelleri arasında; 

Acer ConceptD 7, Gigabyte AERO 15 OLED ve AERO 17 HDR, BOXX GoBOXX SLM 15 ve 17, Dell Precision 7540 ve 7740, HP ZBook 15 ve 17, Lenovo ThinkPad P53, MSI P65 Creator, P75 Creator, WS65, WS75, WE75 ve Razer Blade 15 Studio sürümü sayılabilir. Buna ek olarak, RTX Studio dizüstü bilgisayarlar bu yılın sonunda Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Razer tarafından da satışa sunulacak.

Ads Area