Ads Area

Instagram’da Şöhret Rehberi

“Gülümseyin ve Pati Deyin” Evcil Hayvanınız için Instagram’da Şöhret Rehberi 


 Evcil hayvanınız deneyimli bir yıldız olabilir ya da profilini yeni yeni oluşturmaya başlıyor olabilirsiniz. 

Sony’nin yeni Animal Eye Otomatik Netleme teknolojisi ile fotoğraf makineniz her durumda evcil hayvanınızı mükemmel netlikte yakalamaya hazır olur. Sony’nin en son Instagram yarışmasına katılarak, Animal Eye AF özelliği ile donatılmış bir fotoğraf makinesi kazanın.

 #dogsofinstagram ve #catsofinstagram etiketleri 250 milyon mesajın üzerine çıkarken, Sony, Avrupa’nın beş “en etkili evcil hayvanı”nı duyurdu. 

Rehberde, Instagram yıldızları @dolly_pawton ve @danteduke_thecat’in ödüllü hayvan portre fotoğrafçısı Gerrard Gethinds tarafından çekilen fotoğraf dizisi de yer alıyor. 

Belki köpeklere bayılıyorsunuz belki de tam bir kedi düşkünüsünüz. Her koşulda internetteki en şirin hayvanlara bakınmak için saatlerce dolaşacağınız yer sosyal medya.

 2019’da, Instagram, evcil hayvan fotoğrafları paylaşmak isteyenlerin nihai durağı olurken, sırf #dogsofinstagram (#instagraminköpekleri) ve #catsofinstagram (#instagraminkedileri) gibi etiketlerin 250 milyondan fazla kullanıldığı günümüzde, bu kalabalığın içinden sıyrılmak oldukça zor. 

Sony’nin yeni eşsiz Animal Eye Otomatik Netleme teknoloji, kullanıcılara evcil hayvanlarının mükemmel şekilde netlenmiş fotoğraflarını çekme imkanı sunuyor, böylece tüylü dostlarımız hak ettikleri beğenileri toplayabiliyor. 

Sony, eşsiz Animal Eye AF teknolojisinin α6400, α7III ve α7RIII modelleri üzerinde kullanıma sunulmasını kutlamak amacıyla, Birleşik Krallık’ın en çok takip edilen beş evcil hayvanının bir listesini paylaştı. Bunlar arasında, süper güleç bir Samoyed köpeği, kabarık tüylü bir siyah Pomeranya köpeği ve bir çift seyyah Golden Retriever da bulunuyor.  

Avrupa’nın en çok takip edilen beş köpeği: 
@mayapolarbear (köpek – 1,5 milyon takipçi) @zulathepom (köpek – 1,1 milyon takipçi) @milperthusky (köpek – 885.000 takipçi) @wat.ki (köpek – 779.000 takipçi) @lozoodisaschina (kedi – 512.000 takipçi 

Sony aynı zamanda, geleceğin Instagram yıldızı olacak evcil hayvanınızın mükemmel fotoğraflarını nasıl çekeceğinizi gösteren en iyi rehberi hazırlamak için, Instagram yıldızları Dolly Pawton (@dolly_pawton) ve Dante Duke (@danteduke_thecat) ile birlikte çalıştı. Sony, profesyonel evcil hayvan fotoğrafçısı Gerrard Gethings ve sosyal medyanın etkili isimleri “petfluencer”lar Dolly Pawton (@dolly_pawton) ve Dante Duke’un (@danteduke_thecat) yardımıyla, doğru arka planları bulmaktan köpekçiğinize poz vermeyi öğretmeye kadar, evcil hayvanınızı bir Instagram yıldızına dönüştürmek için ihtiyaç duyduğunuz en üst düzey rehberi sunuyor. 

 Hayvan Portre Fotoğrafçısı Gerrard Gethings, şöyle konuştu: 
Hayvanların fotoğrafını çekmek insanlarınkini çekmekten çok farklı. Mümkün olduğunca çok unsuru kontrol ettiğiniz bir ortam yaratmak zorundasınız. 

Bu da sessiz ve sakin bir ortam olmak zorunda. Sonra asıl mesele, hayvanın dikkatini çekmek ve bu dikkati ihtiyaç duyduğunuz pozu elde etmeye yetecek kadar uzun bir süre korumasını sağlamak.” 

Çoğu zaman, çekeceğiniz kare oluşurken deklanşöre basmak için bir saniyeden az vakit vardır, dolayısıyla, doğru fotoğraf makinesine sahip olmak çok önemli. Bugün, fotoğrafların tümünü Animal Eye Otomatik Netleme teknolojisini kullanan Sony fotoğraf makineleri ile çektik. 

Her şey netlemede bitiyor ve bu özellik, fotoğraf makinesine hayvanın gözlerini otomatik olarak takip ederek bunları süper keskin netleme altında tutmasını söyleyerek benim de mükemmel resmi çekmeye odaklanmama imkan veriyor.” 

Stella &Lucy (Dolly Pawton’ın Anneleri) ise şunları kaydetti: “En önemli tüyo, evcil hayvanınızın vermekten keyif aldığı pozu bulmak. Dolly daha küçükken, masaya yaslanmayı sevdiğini fark ettim, bu da onun ayırt edici pozu oldu. 

yaparken, yıllardır sahip olduğu, en sevdiği ses çıkaran oyuncağını da (küçük bir beyaz hamur oyuncak) kullanıyoruz. Etrafta başka ne olursa olsun, muhakkak ona bakar; o oyuncağı kaybetsek ne yapardık bilmiyorum. Şayet birkaç kare çekiyorsanız, ilgilerini canlı tutmak çok önemli. 

Bu konuda gerçekten yaratıcılığımızı kullanıyor ve kimi zaman Dolly’nin dikkatini üzerimizde tutmak için çok çeşitli sesler çıkarıyor; sıklıkla da oradan geçenlerin garip bakışlarına hedef oluyoruz. 

Sonunda da, Dolly’yi her zaman en sevdiği yiyeceklerle ödüllendiriyoruz.” Dante the Cat’in annesi Karen Duque ise, “Kediler söz konusu olduğunda en önemli husus onları rahat ettirmek. Dante çok rahat bir çocuk ama çekim yapmak için seti her kuruşumuzda, içinde bulunduğu ortama aşina olmasını sağlıyoruz. 

Etrafta biraz dolanır, malzemelere sürtünür, eşyaları koklar; ve ardından yakın çekime hazır hale gelir!’ Stella & Lucy (Dolly Pawton’ın Anneleri) aynı zamanda evcil hayvanınızı Instagram’da üne kavuşturmaya çalışırken düşünmeniz gereken kilit unsurların bir listesini de sundu:  

Eşsiz kişiliklerini kabul edin Şirin, sırnaşık, şaşkın, maceraperest; hayvanlarımızın her birinin kendi benzersiz karakteri var. Hepimiz onların ne kadar özel olduğunu biliyoruz; öyleyse, onları diğerlerinden farklı kılan özelliği sergileyip hikayelerini anlatın. Dolly modadan anlıyor ve aktivizm konusuna tutku ile yaklaşıyor ve tüm mesajları da bununla ilişkili.  

Kıyafetler Öne çıkan ayırt edici bir görünüm yaratın. Birbirinden farklı kostümleri kim sevmez ki? Özenli bir kıyafetler, şık aksesuarlar ya da tatil dönemlerine yönelik temalı hazır balkabağı ve Noel Baba şapkaları gibi içerikler… Öte yandan, eğer bu sizin evcil hayvanınızın tarzı değilse, onların özüne sadık olun. Her şey, samimi olmakta bitiyor.  

Sahneyi hazırlayın Instagram görsel bir sosyal platform. Dolayısıyla göze çarpan ve ziyaretçiyi sayfadan çıkmaktan alıkoyan bir fotoğraf yaratmak kilit önemde. Evcil hayvanınızın karakterini kucaklayarak yapacaklarınızı bunun üzerine inşa etmek ve çekici fotoğraflar yaratmak için aksesuarlar, arka planlar, iyi ışıklandırma ve mükemmel netleme çok önemli. 

Bu ister bir kafede brunch olsun, ister barda içecekleri yudumlamak, ister sahilde yürüyüşler, isterse evde kanepenin bir köşesine kıvrılmak, yeni bir şey getiren, ama kişilikleri ile de uyumlu bir dizi arka plan seçin.  

Poz verin Evcil hayvanınızın kişiliğini ve her türlü ayırt edici fiziki özelliğini gözler önüne seren en iyi açıları seçin. Evcil hayvanınız ile daha çok çalıştıkça en güçlü görünümlerini de tanırsınız. Bu özgüvenini ortaya koyan güçlü bir duruş da olabilir oyuncu tarafını ortaya çıkaran bel okşamaları da. Burada sonrasında vereceğiniz ödül yiyecekleri kesinlikle dostunuz olacak!  

Kaliteye Odaklanın Evcil hayvanınızın ışıldayan kişiliği ve görünümünün her santimetresine vurgu yapan net fotoğraflar için en iyi ekipmanı kullanın. Sony fotoğraf makinelerinde bulunan yeni Animal Eye AF fonksiyonu, evcil hayvanlarınızın en iyi fotoğraflarını çekmenize yardımcı olarak, en ince detayları dahi ortaya çıkarıp ekranlarda bunlara hayat verecek. 

‘Gözler ruha açılan pencerelerdir’ derler. En son Sony güncellemesi ekrandaki resimleri hızla kaydıran parmaklara bir dur diyecek o ‘şirin köpek yavrusu gözlerinin’ nefes kesen, hassas ve net fotoğraflarını çekmenizi mümkün kılacak.  

Fotoğraf altı yazılarını es geçmeyin Fotoğraf altı yazıları, evcil hayvanınızın kişiliği ve söylemine hayat vermenize yardımcı olarak, takipçilerine düşüncelerine dair bir içgörü kazandıracaktır. Elbette, kişiliklerine göre, akıllı, komik ve alaycı tonlar oldukça işe yarar. Hak ettikleri tanınırlığa ulaşmalarını sağlamak için, hakkında en çok konuşulan etiketleri de mesajlarınıza dahil edin. 

Tutarlı olun İnsanların açık şekilde tanıyabileceği güçlü bir kimlik yaratmak için, hem fotoğraf hem de metinlerinizde aynı ton ve sesi koruyun. Ayrıca, mesaj yazma sıklığınızda da tutarlılığınızı koruyarak hedef kitlenizin dikkatini üzerinizde tutmak için hayranlarınız için sık sık yeni mesajlar yazın. 

Sony Europe Değiştirilebilir Lensli Fotoğraf Makineleri Ürün Müdürü Pierrick Masson ise şunları söyledi: “Gitgide daha fazla insanın evcil hayvanlarını fotoğraflayıp bunları sosyal medyadaki takipçileri ile paylaştığı günümüzde, fotoğraf makilerinin evcil hayvanların güçlü ve detaylı fotoğraflarını çekebilmesi hiç olmadığı kadar önemli. 

α6400, α7III ve α7RIII fotoğraf makinelerinde bulunan yeni Sony Animal Eye AF teknolojisi, diğer tüm detayları fotoğraf makinenize devrederek tüm dikkatinizi evcil hayvanınızın reaksiyonlarına ve kadraja odaklamanıza imkan veriyor. Artık tek yapmanız gereken, gönülleri çelecek o pozu yakalamak.” 

 Sony, sizin de evcil hayvan portrelerinizi görmek istiyor. Bir Sony Alpha sahibiyseniz, Instagram Hayvan portre yarışmasına katılarak bir Sony α7RIII aynasız fotoğraf makinesi kazanma şansını yakalayın

Ads Area