Ads Area

Daha İyi Bir Twitter için Gelişim ve Yapılacaklar

Twitter İnsanların  kendilerini güvende hissetmelerini istiyor. Geçen sene Twitter’daki en büyük önceliğimizin; kötüye kullanma, spam gibi kullanıcıları genel konuşmalardan uzaklaştıran tüm durumlardan arındırmak olduğunu söylemişti. 


O zamandan beri daha sağlıklı bir hizmet yaratma konusunda adımlar atıyoruz. Bugün de sizleri bu konudaki önümüzdeki birkaç ay içinde karşılaşacağınız değişiklikler ilgili bilgilendirmek istiyoruz. 

Daha sağlıklı bir Twitter için yapılacak çok şey var biliyoruz, ama bu gelişmenin kesinlikle paylaşmaya değer olduğunu düşünüyoruz. 


İşte proaktif çalışmalarımızla gösterdiğimiz gelişimin özeti: Kötü niyetli içeriğin %38'i, Twitter'daki kişilerin raporlarına güvenilmeksizin proaktif bir şekilde ekiplerimiz tarafından incelenmek üzere açığa çıkarıldı. 

Haberi yazan kişinin takip etmediği bir hesapla etkileşimi sonrası %16 daha az suistimal yapıldığı raporlandı. Ocak-Mart 2019 döneminde yeni hesap açmaları dolayısıyla askıya alınan hesapların sayısı (100,000) geçen yılın aynı dönemine göre %45 arttı. 

 Yeni uygulama içi başvuru sistemiyle başvuru taleplerine % 60 daha hızlı yanıt alındı. Geçen seneye göre 3 kat daha fazla kötüye eğilimli hesap (ihbar edildikten sonraki 24 saat içinde) askıya alındı. Daha yeni ve kolay raporlama süreciyle 2,5 kat daha fazla özel bilgi Twitter üzerinden silindi. 

Raporsuz Aksiyon Almak 

Twitter'da kendini güvende hissetmeyen insanlar, bize kötüye kullanım durumlarını bildirmek zorunda kalmamalıdır. Biz önceden bize raporlanması durumunda kötüye kullanım potansiyeli olan Tweet'leri inceliyorduk. 

Bu yılın başlarında ise insanların raporlarına güvenmenin yanı sıra kötüye kullanım konusunda proaktif bir yaklaşım benimsemeyi önceliğimiz haline getirdik. Geçen yıl bu zamanlarda, potansiyel olarak kötüye kullanılan içerikler proaktif olarak incelenmek üzere ekiplerimiz tarafından fark edilmemişti. 

Bugün ise uygulanan kötü niyetli içeriğin % 38'i, Twitter kullanan kişilerin raporlarına güvenmek yerine teknoloji yardımıyla insan incelemesi için proaktif olarak ortaya çıkarıldı. Bu küfür, nefret, tehdit ve şiddet içeren, kendine zarar vermeyi teşvik eden davranışlarla birlikte bir dizi politikayı kapsıyor. 

Spamleri takip edebilmek, platform manipülasyonlarını ve diğer kural ihlallerini izlemek için kullandığımız teknolojiyle kötü niyetli Tweet'leri işaretleyerek ekimizin incelemesine olanak sağlayabiliyoruz. 

Bu tür içerikleri incelemeye odaklanmak ile birlikte insanları güvende tutmak ve hızla çalışabilmek için ekiplerimizi kilit alanlar ve coğrafyalarda genişlettik. 

Raporlar bize değerli bağlamlar ve içeriği gözden geçirmemiz gerektiğine dair güçlü bir işaret veriyor, ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Yine de bu çalışma, erken olmasına rağmen hepimize umut veriyor.  

Neler Geliyor? 
Önceliğimiz her zaman Twitter kullanıcılarını güvende tutmak olacak, bu hedef doğrultusunda ise çalışmamıza yardımcı olacak bazı değişiklikler yapacağız. 

Gelecek aylarda beklenenler: Kurallarımızı ihlal eden içerikleri; özellikle özel bilgileri, tehditleri ve diğer suistimal türlerini tweetleyenleri hızlı bir şekilde, kimse tarafından rapor edilmeden gözden geçirmemize yardımcı olan teknolojimizi geliştirmeye devam edeceğiz. 

 Twitter'ı kullanan kişilerin raporlama sırasında detayları paylaşabilmelerini kolaylaştıracağız, böylelikle özellikle insanların fiziksel güvenliğini korumak söz konusu olduğunda daha hızlı bir şekilde harekete geçebileceğiz. 

Tweetlerin bağlamı ve uygulaması kurallarımızı anlamada önemlidir, bu yüzden konuya açıklık getirmek üzere Twitter’a bildirim ekleyeceğiz; örneğin bir tweetin kurallarımızı ihlal etmesine rağmen hizmetin içeride kalması kamusal yararlardandır. 

Önümüzdeki birkaç hafta içinde kurallarımızı güncelliyoruz, böylece daha kısa, daha basit ve anlaşılması daha kolay olacak. Haziran ayından itibaren, kullanıcılara Tweet'lerine gelen yanıtları gizleme seçeneği sunarak konuşmalarını daha iyi kontrol edebilmeleri için birtakım yollar deneyeceğiz. 

Twitter'da herkesin kendini güvende hissetmesini sağlamak için yapmamız gereken daha çok şey var, ilerlemeleri @Twittersafety'den paylaşmaya devam edeceğiz.
Tags

Ads Area