Ads Area

Huawei’den Sektörün En Yüksek Performanslı ARM tabanlı İşlemcisi

Huawei, sektörün en yüksek performanslı ARM tabanlı işlemcisini Kunpeng 920 yi duyurdu. 




Kunpeng 920 olarak adlandırılan yeni işlemci, büyük veri, dağıtılmış depolama ve ARM özelindeki uygulama senaryolarında bilgi işlem performansını artırmak için tasarlandı. 

Huawei, ARM işlemci segmenti ile beraber; açık, iş birliğine dayalı ve kazan-kazan ekosistemini geliştirmek üzere sektöre sunduğu bu yeni ürünle, özellikle büyük veri alanında yüksek performans hedefleyen kurumlara önemli bir değer teklifi sunuyor. 

Huawei Stratejik Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi William Xu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Huawei, müşterilerine yenilikçi değerler sunmak üzere, bilgi işlem alanında da farklı ürünlerle sektörün yanında olmaya devam ediyor. 

Bilgi ve iletişim çağında, donanımlar özelinde de önemli bir büyüme trendi ile karşı karşıyayız. Uygulamaların ve verilerin çeşitliliği günden güne artarken, bilgi işlem gereksinimleri de aynı oranda artmaya devam ediyor. 

Huawei olarak, bu kapsamdaki ürün gruplarının gelişimi için, Intel ile önemli bir iş birliğine gittik ve birlikte ICT endüstrisinin gelişimine katkıda bulunduk. Huawei ve Intel, uzun vadeli stratejik ortaklığa ve pazara yeni ürünler sunmaya devam edecek” dedi. 

Bu iş birliğinin aynı zamanda ARM endüstrisi için de yeni bir gelişim fırsatı sunduğunun altını çizen William Xu, “Huawei tarafından yeni piyasaya sürülen Kunpeng 920 CPU ve TaiShan sunucuları, ağırlıklı olarak; büyük veri, dağıtılmış depolama ve ARM özelindeki uygulamalarda kullanılıyor. 

ARM ekosisteminin gelişimini hızlandırmak, bilgi işlem özelindeki hareket alanını genişletmek ve daha fazla seçenekle zenginleşen bir bilgi işlem çağını sahiplenmek için, küresel ortaklarımızla birlikte açıklık, iş birliği ve ortak başarı ruhu içinde çalışacağız. 

Huawei, Kirin 980 ile akıllı telefonlarda önemli bir atılım yaptı. Ascend 310'a göre tasarlanan ürünler ve hizmetler (Huawei Cloud) ile Huawei, endüstriler için kapsamlı bir yapay zeka platformu sağladı. 

Huawei olarak, bilgi işlem alanında yatırım yapmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizle ve iş ortaklarımızla birlikte tam bir bağlantılı ve akıllı bir dünyayı kurmak için birlikte çalışacağız” dedi.  

Sektörün en yüksek performanslı ARM tabanlı işlemcisi 

Huawei ve Intel tarafından geliştirilen Kunpeng 920, endüstrinin en yüksek performanslı ARM tabanlı işlemcisi olma özelliğine sahip. Üstün 7nm CPU teknolojisi, Huawei tarafından ARMv8 mimarisi lisansına göre tasarlandı. 

Kunpeng 920, tahmin algoritmalarını optimize ederek, OP birimlerinin sayısını artırarak ve bellek alt sistem mimarisini geliştirerek işlemci performansını önemli ölçüde artırıyor. Ürün endüstriyel karşılaştırma testlerinden SPECint Benchmarks ölçümünde 930'dan fazla puan almayı başardı. 

Ürün aynı zamanda güç verimliliği ile sektördeki benzerlerine göre %30 daha iyi bir performans gösteriyor. Kunpeng 920 aynı zamanda güç tüketimini azaltıyor ve veri merkezleri için de çok daha yüksek bir bilgi işlem performansına imza atıyor. 

Kunpeng 920, 2.6 GHz frekansında 64 çekirdeği ve 8 kanallı DDR4'ü birleştiriyor. Ek olarak bellek bant genişliği ile klasik değerlere göre %46 daha yüksek performans sergiliyor. 

Ürünün çift 100G RoCE portu ile sistem entegrasyonu da önemli ölçüde arttırıldı. Kunpeng 920, PCIe 4.0 ve CCIX arayüzlerini destekliyor ve toplamda 640 Gbps bant genişliği sunuyor.  

Performansıyla öne çıkıyor: ARM tabanlı sunucu Huawei TaiShan 

Huawei ayrıca, Kunpeng 920 destekli TaiShan serisi sunucularını da duyurdu. Üç farklı modelde pazara sunulan TaiShan serisi sunucuları, depolama, yüksek yoğunluk ve dengeli iş modeline odaklanmış üç farklı model olarak tanıtıldı. TaiShan sunucuları büyük veri, dağıtılmış depolama ve ARM özelindeki uygulama senaryoları için üretildi. 

ARM mimarisine sahip olan ürünler, çok çekirdekli yapıları ve watt başına sergiledikleri performans ile bu senaryolar için en avantajlı seçenekler olarak öne çıkıyor. TaiShan serisi, işletmeler için yüksek performans ve düşük güç tüketimi ile yenilikçi bir bilgi işlem platformu sağlıyor. 

Ürün, büyük veri senaryolarında %20 oranında bilgi işlem performansı artışı sağlamak için çok çekirdekli yapıya sahip, ek olarak yüksek eş zamanlılık ve kaynak planlaması için de optimize edildi. TaiShan sunucuları ayrıca, Huawei Cloud tabanlı elastik bulut ve bulut telefonu gibi hizmetleri de destekliyor.

Açık, iş birlikçi ve ortak başarıya dayanan bir ARM ekosistemi

Huawei, donanım, temel yazılım ve uygulamalar anlamında endüstriyel iş birliklerini sürekli olarak destekliyor. Huawei; Hortonworks, Microsoft, Oracle, SAP, SUSE, Ubuntu, China Standard Software gibi iş ortaklıklarının yanı sıra; açık, iş birliğine dayalı bir endüstri ekosistemi oluşturmak için Green Computing Consortium (GCC), Linaro, Open Edge ve HPC Initiative (OEHI) gibi endüstri kuruluşlarıyla da birlikte çalışıyor. Huawei, donanım alnında da sektörel iş birliklerini sürdürüyor. 

Şirket, Linaro'nun ana üyesi olmanın yanı sıra, yazılım segmentinde de OpenStack kuruluşunun Platin üyesi ve Cloud Native Computing Foundation'ın (CNCF) kurucu üyesi konumunda yer alıyor. Huawei, uygulamalar özelinde de GCC ve OEHI oluşumlarının içinde yer alıyor. 

 Huawei, daha bağlantılı ve akıllı bir dünyanın sürdürülebilirliğine inanıyor. Akıllı cihazlarda ARM tabanlı uygulamaların geliştirilmesi ve bulut-cihaz bütünleşmesi günden güne artarken, bulut bilişimdeki yeni uygulamalar da veri çeşitliliğini artırıyor. 

Büyük veri uygulamaları, dağıtılmış depolama ve bazı uç hesaplama senaryoları, çok çekirdekli yüksek performanslı bilgi işlem için özel enerji verimliliği gereksinimlerine sahip. Bu kapsamda, ARM sistemleri performans ve güç tüketiminde benzersiz avantajlarla öne çıkıyor.

Ads Area