Ads Area

Zyxel’den KOBİ’lere Yeni Nesil Güvenlik Yazılımı

Zyxel, KOBİ’leri adresleyen yeni güvenlik yazılımı çözümü SecuReporter ile siber saldırılara kalkan vazifesi üstleniyor. 

KOBİ’lerin network ağ altyapısını güçlendiren Zyxel, uçtan uca veri güvenliği avantajı sunuyor. 




Ağ teknolojileri alanında lider şirketlerden biri olan Zyxel, yeni yazılım çözümü SecureReporter ile KOBİ’lerin ağ altyapılarında güvenliği en üst noktaya taşıyor. 

ZyWall ürün serisi ile entegre çalışan bulut tabanlı akıllı analiz ve rapor servisi Secure Reporter, bilgi teknolojileri yöneticilerinin merkezi yapıda kolay bir şekilde bilgisayar ağlarını yönetmelerine olanak tanıyor. 

Portal üzerinden veya cep telefonu aracılığı ile mobil aplikasyon desteği ile 7 / 24 mekan bağımsız ağ güvenliği yönetimi imkanı sunan çözüm, kısıtlı kaynak ile çalışan KOBİ’lerin mevcut işgücünü en verimli şekilde kullanmasına imkan tanıyor. 

SecureReporter sayesinde ağ altyapısını proaktif bir şekilde izleyebilen şirket çalışanları, ağdaki herhangi bir güvenlik sorunu veya saldırıyı anında tespit edip müdahale edebiliyor.

SecuReporter Servis Portalı ve Mobil Uygulaması 

Dağınık yapıdaki ağların güvenliğini koruma altına almak, sadece karmaşık değil, aynı zamanda maliyetli de olabiliyor.

Öte yandan iş sürekliliğini riske atmak istemeyen tüm kurumların, kaynak sınırlaması ne olursa olsun ağ altyapısını güvence altına alması gerekiyor. Siber saldırganların son dönemde özellikle KOBİ’leri hedef alması ise şirketlerin bu alanda yatırım yapmalarını zorunlu kılıyor. 

Kısıtlı imkanları nedeniyle en efektif çözüm arayışında olan KOBİ’lerin her zaman yanında olan Zyxel, SecureReporter çözümü ile şirketleri siber saldırılar ve veri ihlaline karşı koruyor. 

 Bulut tabanlı analiz hizmeti (SecureReporter) Hizmet olarak yazılım ( SaaS) mantığı ile zamanı geldiğinde bulut kapasitesini büyütmek ve yüksek donanım maliyetini azaltmak gibi avantajları beraberinde sunuyor. 

Penetrasyon analizi yapabilen SecureReporter, üst seviyede koruma sağlıyor ve ağdaki anormal davranışları anında tespit edip, şirket yöneticilerine uyarı gönderiyor. 

PDF formatında şirketlere göre özelleştirilmiş rapor seçenekleri sunabilen çözüm, kurumun trafik çeşitliliğine göre güvenlik uyarı mesajları üretebiliyor ve şirket çalışanlarının gerekli aksiyonları almasını sağlıyor. 

Siber saldırılar ekonomiye her yıl “6 Trilyon USD” zarar veriyor 

Zyxel Satış Mühendisi Kerem Kırkıç’ın verdiği bilgiye göre Amerika’da 2021 yılına kadar siber suç vakalarının ülkeye verdiği zararın her yıl için 6 trilyon ABD doları seviyelerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

“Bu rakamın elbette Türkiye’de de izdüşümü olacak” diyen Kırkıç söyle konuşuyor: “Bugün iş dünyasında işletmenizin ağını korumamayı göze alamazsınız. Bu, büyük bir risk olur. 

Ancak, ağ trafiğini izlemek ve analiz etmek için kullanılan çoğu çözüm, yüksek maliyetleri nedeniyle işletmelerin gözünü korkutuyor ve yatırım planları erteleniyor. 

Bulut tabanlı SaaS (bir hizmet olarak yazılım) alternatifi ise; SecuReporter'ı, altyapı ve kurulum maliyetlerini ortadan kaldırdığı için uygun maliyetli bir seçenek haline getiriyor. 

Yeni yazılım çözümümüzü kurumunuzun altyapısına entegre etmek için özel bir sunucu almanıza gerek yok. Bu nedenle SecureReporter, özelikle KOBİ’ler için oldukça avantajlı bir alternatif seçenek oluyor.”  

Kullanıcı dostu ara yüz, otomatik aksiyon alma yeteneği

 “SecuReporter’ın, şirket bilgisayar ağına giren her veri paketi için kapsamlı bir analiz ve raporlama araçları olduğunu vurgulayan Kırkıç sözlerini şöyle sürdürüyor: 

 “Sistem yöneticileri, güvenlik tehditlerini saptayabildiği gibi, ağ genelinde gerekli savunma güvenlik politikalarını da kolaylıkla tanımlayabiliyor. Ürün, ağ trafiği verileri ve kullanıcı davranış analizlerini ilişkilendirebiliyor. 
Tüm bunlara ek olarak yeni güvenlik yazılım aracımız, çok lokasyonlu ağların hızlı ve kolay gözden geçirilmesi için harita tabanlı izleme olanağı sağlıyor. SecureRepoter’ın kullanıcı dostu ara yüzü; kullanım ve yönetim kolaylığı avantajı sunuyor. 

Örneğin bant genişliğinde bir sorun tespit edildiğinde veya ağdaki herhangi bir bilgisayarda olağandışı bir durum görüldüğünde birkaç tıklama ile nedeni kolaylıkla tespit edilebiliyor. Ardından acil durum önlemleri ve kurtarma işlemleri için gerekli çalışmalar otomatik olarak yürütülüyor.” 

 Kişisel verilerin korunması gibi benzer regülasyonları destekleyen SecuReporter, Zyxel’in yeni nesil güvenlik duvarı; ATP Serisi ve ZyWALL ürün ailesi ile entegre bir şekilde kullanılabiliyor. 

ZyWALL kullanıcıları, 30 günlük ücretsiz deneme süresi ile SecuReporter'ı test edebiliyor. Bir ayın sonunda şirketler, her bir hesap için 1.000 adede kadar cihazı destekleyen yıllık abonelik hizmeti alabiliyorlar. 
Tags

Ads Area