Ads Area

Türkiye’nin En İyi Oyunları Sahiplerini Buldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Ankara’daki merkez binasında, BTK Oyun Maratonu kapsamında gerçekleşen ödül töreninde iki oyun, Oddmar ve Dotcraft, Yılın Oyunu ödülüne layık görüldüler 




Bu yıl Microsft ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun desteğiyle, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğinde düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri töreni, oyun geliştiricilerinin, sektör temsilcilerinin ve medyanın katılımıyla düzenlendi. 

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Kerem Onar ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı Ali Erkin gibi değerli isimler katıldı ve sektörle ilgili konuşmalar gerçekleştirdiler. 

BTK oyun maratonu kapsamında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Ankara'daki merkez binasında düzenlen törende geçtiğimiz yıl Türkiye’de geliştirilen en iyi oyunlara hayat veren stüdyolar ve geliştiricler, ödüllerine kavuştu. 

 Törende yaptığı konuşmada 2018'i dijital oyun pazarı için dönüm noktası olarak kabul ettiklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, ülke olarak oyun ihracatımızın artması adına yapılan çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. 
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise konuşmasında dijital teknolojilerle sonradan tanışan insanların dahi oyun oynadığına dikkat çekerek okullarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir oyunlaştırma projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 

Kristal Piksel, Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin çalışmalarını takdir etmek ve Türkiye’de daha fazla oyun geliştirilmesini teşvik etmek için 2012 yılından beri düzenlenmekte. 

Bu yıl, organizasyona 2 Kasım 2017 ve 30 Ekim 2018 tarihleri arasında geliştirilen 30'dan fazla oyun başvuruda bulundu. Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri töreninde finale kalan geliştiricler 10 farklı dalda ödül sahibi olurken Yılın Oyunu" ödülüne iki oyun birden layık görüldü. 

MobGe tarafından geliştirilen ve daha önce Apple Tasarım Ödülü de kazanan Viking temalı Oddmar ile Rootcraft tarafından geliştirilen puzzle oyunu Dotcraft, 2018'de “Yılın Oyunu” olmaya hak kazandılar. Oddmar, bu yıl aynı zamanda "En İyi Mobil Oyun", "Görsel Sanat" ve "Anlatı" ödüllerinin de sahibi oldu. 

Abyss Gameworks tarafından geliştirilen bilim kurgu bulmaca oyunu Tartarus “En İyi PC Oyunu” seçilirken Panteon Oyun ve Eğitim Teknolojileri tarafından geliştirilen ve ilki de oldukça beğeni toplayan platform oyunu Mobu 2, "En İyi İşitsel Sanat" ödülüne layık görüldü. 

Ödül Kazanan Oyunlar


KATEGORİ
OYUN

Yılın Oyunu
Oddmar / Dotcraft

En İyi Mobil Oyun
Oddmar

En İyi PC Oyunu
Tartarus

Oyun Tasarımı
Remnants of Naezith

Görsel Sanat
Oddmar

İşitsel Sanat
Mobu 2

Yenilikçilik
Swaps and Traps

Anlatı
Oddmar

Gelecek Vaadeden Geliştirici
Wildwolf / Nature

Jüri Özel Ödülü
Dotcraft / Yumak

TOGED Hakkında 
Türkiye'deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Ads Area