Ads Area

Türk Telekomdan Hotspot Açıklaması

 Türk Telekomdan Hotspot ücreti alacak mı detaylar haberimizde

Akıllı cep telefonlarında bulunan ve ‘hotspot’ olarak adlandırılan ‘Kişisel Erişim Noktası’ özelliğinin kullanımına 1 Ocak 2019’dan itibaren ücret getirileceği tartışmaları üzerine abonelerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. 

Türk Telekom, müşterilerinin kendi mobil internet paketlerini dizüstü bilgisayar, tablet gibi farklı cihazlarla “Kişisel Erişim Noktası/ Hotspot” özelliğini kullanarak farklı cihazlarla paylaşmalarından herhangi bir ücret talep etmemektedir. 

Ayrıca Türk Telekom’un, herhangi bir Wi-Fi (kablosuz internet) ağına erişimin olmadığı durumlarda kullanıcıların cep telefonları vasıtasıyla ‘hotspot’ özelliğini kullanarak aygıtlarını internete bağlayabilmelerinde herhangi bir aygıt sayısı sınırlaması da bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur. 

 HotSpot nedir


HotSpot halka açık alanlarda, restorantlar, kafeler, alışveriş merkezleri, kampüsler, hastaneler ve buna benzer ortak kullanım alanlarında, misafir ve müşterilere internet erişim hizmeti sunulmasıdır. 
Hotspot terimi 98 yılında ilk defa Nokia tarafından kullanılmıştır. 2000’li yılların başında ücretsiz ve ücretli HotSpot uygulamaları dünyanın bir çok yerinde yaygınlaşarak kullanılmaya başlanmıştır. 

Dünya’da bir çok yerde yaygın bir şekilde kullanılan bu uygulama sayesinde kullanıcıların internette erişimleri çeşitli kimlik doğrulama yöntemleri ile sağlanır. 

Bu yöntemler ile internet kullandırılan misafir ve müşterilerin herhangi bir kablosuz şifresi kullanmadan internete erişimleri sağlanır.

Ads Area