Ads Area

Facebook, Abonelik Testini Daha Fazla Yayıncıyı Kapsayacak Şekilde Genişletiyor

Facebook’ta nitelikli gazeteciliği desteklemeye önem veriyoruz ve birçok yayıncının aboneliğe ya da tüketici fonlamasına dayalı bir gelir modeli tarafından desteklendiğini biliyoruz. 




Facebook’ta abone kazanımını artırmak amacıyla, geçtiğimiz Kasım ayında yayıncıların Instant Articles’da kullanabilecekleri abonelikler için bir ödeme duvarı geliştirdiğimizi duyurduk. 

İlk sonuçları duyurduğumuz Haziran ayından beri ödeme duvarının istikrarlı ve olumlu bir performans gösterdiğini gözlemledik ve bugün, üyelik araçlarımıza yapacağımız birkaç güncellemeyi ve teste 28 yayıncıyı daha katacağımızı duyuruyoruz. 

Üyelik araçlarımızı çok sayıda yayıncı tarafından ulaşılabilir kılmak adına, geliştirme zamanını %75 kısarak, yani 4-8 haftadan 1-2 haftaya indirerek, uygulama yaklaşımımızı yeniden tasarladık. 

Ayrıca, yayıncıların Facebook’ta Instant Articles ile bir ödeme duvarını uygulamaya koymalarını kolaylaştırmak adına, Instant Articles ödeme duvarını üçüncü taraf ödeme duvarı sağlayıcılarına entegre ediyoruz. 

Örneğin, yakın zamanda küresel ve önemli bir ödeme duvarı sağlayıcısı olan Piano ile işbirliğine giderek, yayıncılara ödeme duvarlarını Instant Article’a entegre etmelerinin çok daha kolay bir yolunu sunduk.

Instant Articles üyelik testine katılan yayıncılar şöyle: 

Asya-Pasifik &Hindistan’dan: Business Standard ve Malaysiakini Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan: Libération, Haaretz, Expresso, Informacion.es, Il Fatto Quotidiano, Il Messaggero Latim Amerika’dan: El Espectador, Estadão, La Nación (Argentina), La Nación (Costa Rica), Nexo Jornal, La Prensa ABD’den: Advance's Syracuse.com; Business Insider; Gatehouse's Cape Cod Times, Columbus Dispatch, The Florida Times-Union, and Times Herald-Record; McClatchy's Fort Worth Star-Telegram, Kansas City Star, and Wichita Eagle; Newsday; Tribune's Chicago Tribune, Fort-Lauderdale Sun Sentinel, Hartford Courant, ve Orlando Sentinel 
Henüz üyeliği olmayan okuyucularla daha derin bir ilişki kurmak isteyen yayıncılar için, bir yayıncının okuyucunun e-posta adresini paylaşması halinde okumaya devam etmesine izin vermesini sağlayan (ve genellikle “kayıt duvarı” olarak adlandırılan) bir özelliği de test ediyoruz.  

Abone tutmaya daha çok odaklanıyoruz 

Yeni aboneler edinmenin yanı sıra, yayıncılara hâlihazırdaki abonelerini daha iyi ellerinde tutma konusunda yardım etmenin önemli olduğunu da biliyoruz. 

Bunu en iyi şekilde, hâlihazırdaki abonelere ücretini ödedikleri içerikleri daha çok göstererek ve yayıncılara abonelerine Facebook üzerinden doğrudan ulaşmanın yollarını sunarak yapabileceğimize inanıyoruz. 

Aboneleri elde tutma odaklı çabalarımız, sadece Instant Articles ödeme duvarı testine katılan yayıncılar için değil, tüm aboneliğe dayalı yayıncılar için geçerli. 

Abonelerin neredeyse yarısının abone oldukları yayıncının Facebook sayfasını takip etmediğini öğrendikten sonra, yeni aboneleri yayıncının sayfasını takip etmeye teşvik eden ve o yayıncının içeriklerini Haber Kaynağı’nda daha çok görmelerini sağlayan bir “Hoş Geldiniz Ekranı” başlattık. 

Bu karşılama ekranı, yayıncının sayfasını takip eden yeni abonelerin oranını yüzde 54’ten 94’e çıkardı. Bu durum ayrıca, Facebook’ta aboneler tarafından okunan makalelerin sayısını da %40 oranında artırdı. 

Abonelerin ücretini ödedikleri içerikleri görme sıklığını artırmanın yanı sıra, yayıncıların abonelerine doğrudan ulaşmalarına ve abone olmanın değerini hissettirmelerine yardımcı olacak araçlara sahip olduklarından emin olmak istiyoruz. 

Bu yüzden, yayıncıların sadece abonelerini hedefleyen gönderiler oluşturmalarını sağlayacak bir özelliği test ediyoruz. Ayrıca, Facebook Analytics’i Facebook’taki kitlelerini daha iyi anlamak ve geliştirmek isteyen aboneliğe dayalı yayıncılar için daha kullanışlı hale getirmek adına yayıncılar ile birlikte çalışıyoruz.  

Üyelik desteği aracını test ediyoruz 

Üyelik modellerine dayanan yayıncıları da desteklemek istiyoruz. Okuyucuların doğrudan Facebook üzerinden ödeme yaparak bu tür haber yayıncılarını desteklemelerini sağlayan bir ürün test edeceğiz. 

Aralık ayında, küçük bir grup yerel haber yayıncısı ve diğer üyeliğe dayalı haber yayıncıları ile testlerimize başlayacağız. Önümüzdeki dönemde, bu girişimlerle yayıncıları nitelikli habercilik alanında desteklemeye devam etmeyi heyecanla bekliyoruz.Yazan: Sameera Salari, Ürün Yöneticisi
Tags

Ads Area