Ads Area

Huawei 5G baz istasyonu ile hazır

Global Mobile Broadband Forum – Uluslararası Mobil Genişband Forumu, -5G Geleceği Aydınlatıyor- temasıyla bu yıl Londra’da 9. kez gerçekleştirildi. 


Organizasyon, telekomünikasyon operatörleri, dikey sektörler ve fikir liderlerinden oluşan 2.220’den fazla küresel endüstri liderini ve analiz uzmanını bir araya getirdi. 

HUAWEI Dönüşümlü CEO’larından Ken Hu, etkinlik kapsamında, HUAWEI’nin ilk 10 bin 5G baz istasyonunun, şirketin 5G vizyonu doğrultusunda, sevkiyatına başlandığını açıkladı. 

 HUAWEI Dönüşümlü CEO’larından Ken Hu, “5G bir teknoloji devrimi başlatacak. Tüm BT odaklı sektörlere yepyeni bir güç getirecek ve iş yaşamını yeniden şekillendirecek. 

Bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız fırsatlarla, bu dönemde karşılaşacağız. Yeni cihazlar, yeni uygulamalar ve yeni deneyimler için bizlere cesaret verecek. 5G hayatımızda 5 ana noktada önemli değişimlere yol açacak” dedi. 

 1. 5G, bağlanabilirliği bir platforma dönüştürecek. 5G ile kablosuz erişim ağları sınırsız bağlantı sağlayan bir teknoloji olmanın da ötesine geçecek. 

 2. Her şey çevrimiçi olacak. Bugün hala birçok alanda çevrimdışı kullanım çok fazla. Birçok elektronik cihaz, hali hazırda internete bağlı değil. 5G ile artık bağlantılı bir yaşam, çok daha sıradan hale gelecek. 

 3. Dünya bir bulut haline gelecek. 5G’nin inanılmaz hızı ve gücüyle, bilişim başka bir boyut kazanırken, aktarım hızları da sıfıra yakın gecikme ile büyük oranda artacak. 

Bu da herkes için her yerden bilgi erişimini ve iletişimi kolaylaştırırken, Cloud X gibi yeni iş modellerinin de önünü açacak. Cihazlar sonsuz bulut tabanlı kaynaklarla daha güçlü hale gelecek. 
4. Cihazlar yeniden tanımlanacak. Artık cihazlar, ağ ve bulut arasında yapay zeka desteği ile kullanıcıları daha iyi anlayabilecekler. 

İhtiyaçlarımızı etkin bir şekilde tahmin edebilirken, sadece komutlara pasif olarak cevap vermekle kalmayıp, daha etkileşimli bir hale gelecekler. 5. Birçok alanda deneyimimiz artacak. Mevcut ağlarda, çevrimiçi deneyimimiz bir senaryodan diğerine geçerken mutlaka boşluklarla karşılaşıyoruz. 

Her şey çevrimiçi ve bulut tabanlı olduğunda, yaratacağımız içerikler ve iletişim aksiyonları, tüm senaryolarda gerçek anlamda bütünsel bir deneyim için, zaman ve mekân tanımaksızın bambaşka bir boyut kazanacak. 

Ken Hu şöyle devam etti; 5G her açıdan hazır. “Kullanıma hazır, maliyetleri uygun ve en önemlisi talep görüyor. Elbette 5G dağıtımında hala bazı engeller var." 

Ken Hu, spektrum tahsisi ve ile ilgili zorluklara değindiği konuşmasında; özellikle, mobil operatörlerin spektrum kaynaklarından yoksun olduğunun altını çizdi. 

Hu, dağıtımların hızlandırılmasına yardımcı olmak için hükümetlerin 5G spektrumlu geniş bandların 4G'den daha düşük bir maliyetle uyumlu hale getirilme ve serbest bırakılma sürecinin hızlandırılmasını tavsiye etti. 

Hu, C-bandına ek olarak, 5G için 2.3 GHz ve 2.6 GHz bandlar da dahil olmak üzere, kullanılabilir ve kullanılabilecek kaynakların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. "Büyük yerleşim alanlarında ağ dağıtımı maliyetli bir iştir. 

Bizler yönetim kademelerini, geniş çaplı dağıtımlarda daha fazla kamu kaynağının kullanımı için teşvik ediyoruz. Çatı ve aydınlatma direkleri gibi ortak altyapılar taşıyıcıların maliyetlerini azaltırken, kurulum özelinde de zaman kazandıracaktır. 

Bu şekilde kamu özelinde yeni gelir kaynakları da yaratılabilir.” Hu konuşmasına, HUAWEI'nin 5G kapsamındaki dört ana yenilik hedefini vurgulayarak devam etti. “5G'nin topluma önemli ve kalıcı bir katkıda bulunacağına inanıyoruz. 

HUAWEI çatısı altında, 5G ağlarını daha güçlü, daha basit, daha akıllı ve daha güvenli hale getirmek için çok çalışıyoruz.” HUAWEI Global Mobil Geniş Band Forumu, yeni ağ teknolojisine yönelik görüşler ve ticari 5G dağıtımındaki en iyi uygulamaların ele alındığı zengin içerikli oturumlarla başladı. 

LTE ağlarına bağlı hizmetler, dijital iç sistemler, gelişmekte olan pazarlarda bağlantının geleceği, ağ otomasyonu ve hücresel ağlar gibi konular, etkinliğin bu yılki temel içeriğini oluşturdu. 

Mobil şebeke operatörlerinin önemli temsilcilerinden biri olan GSMA, etkinliğin ikinci gününde bir Bulut AR / VR Zirvesi düzenledi. Zirvede; GSMA, 5G çağında yeni hizmet ve uygulamaları ile birlikte, operatörlere ve ekosistemdeki tüm paydaşlara yardımcı olmak amacıyla bir Bulut AR / VR forumu da gerçekleştirildi. 

 Forumda, HUAWEI'nin, SingleRAN Pro gibi sektörde çığır açan ağ teknolojilerini ve Cloud X modelini kullanan yeni nesil uygulamaları tanıtacağı, 2.700 metrekarelik bir kapalı toplantı salonu da yer aldı. 

GSMA, TechUK ve Hollanda Hükümeti gibi kuruluşlar, Avrupa, Orta Doğu ve Asya-Pasifik'ten 10 farklı mobil operatörün yanı sıra, dünyanın dört bir yanından 36 HUAWEI iş ortağıyla birlikte ürün ve çözümlerini bu platformda tanıttı. 

Etkinlik kapsamında katılımcılar, Avrupa'daki en büyük 5G deneme altyapısıyla; hareketli bir araç içinde canlı ve sürekli bir 5G deneyimi yaşama fırsatı buldular. 
Demo alanında, İngiltere'nin en büyük operatörlerinden BT / EE, Vodafone ve O2, WTTx (kablosuz eve ağları) ve nesnelerin interneti için 5G çözümlerini ortak projelerle sundular. 

Küresel Mobil Geniş Band Forumu, 2010 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Forumun temel amacı, küresel telekomünikasyon operatörleri, dikey endüstriler ve tüm paydaşlar arasındaki değer zincirinin büyümesi ve iş birliğinin teşvik edilmesi olarak açıklanıyor.
Tags

Ads Area