Ads Area

Xiaomi Mi MIX 3 tanıtıldı

Global teknoloji lideri Xiaomi, en yeni premium segment amiral gemisi Mi MIX 3'ü bugün Çin'in en önemli tarihi yapılarından biri olan ünlü Yasak Şehir'de (Saray Müzesi olarak da bilinir) tanıttı. 



Xiaomi Mi MIX 3 özellikleri fiyatı detaylı incelemesi haberimizde

Xiaomi'nin ödüllü Mi MIX serisindeki en yeni cihaz olan Mi MIX 3, teknoloji ve sanatı bir kez daha harmanlayarak üç farklı renkte çekici bir seramik arka panel ve yeni bir manyetik kızak mekanizmasını bir araya getiriyor. 

 Eşi benzeri görülmemiş tam ekran görüntü deneyimine ek olarak, Mi MIX 3’te DxOMark fotoğraf testinden 108 puan alan bir kamera sistemi, yeni Safir Mavisi modelinde dört tarafı kavisli seramik bir arka panel ve 10GB’a kadar RAM seçeneği mevcut. 

Mi MIX 3, Saray Müzesi ortaklığında özel olarak tasarlanmış bir versiyonu da dahil olmak üzere 1 Kasım’da Çin’de 3299 Çin Yuanı başlangıç fiyatıyla raflardaki yerini alacak. 


Lansmanda, Xiaomi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi Corporation'ın Ekim 2018 sonunda akıllı telefon sevkiyatlarının 100 milyon üniteyi aşmasını beklediğini ve 13 Eylül 2017’de düzenlenen global ana tedarikçileri konferansında belirlenen 2018 hedeflerine başarılı bir şekilde ulaşacaklarını açıkladı. Hedefine planlanandan iki ay önce ulaşacak olan Xiaomi 2017 yılındaki 90 milyon ünitelik satışını da geride bırakıyor.  

Patentli manyetik kızak mekanizması yeni bir interaktif deneyim sunuyor 
Mi MIX 3'ün patentli kızak mekanizması, dikkatle kalibre edilmiş neodimyum mıknatısları kullanıyor. Ekran aşağı itildikten sonra, manyetik mekanizma anında devreye giriyor ve doğru miktarda kuvvet uygulayarak açılış hareketini göz açıp kapayıncaya kadar tamamlıyor. 

Xiaomi, kızak mekanizmasının laboratuvar testlerinde ortalama 300.000 devirlik bir kullanım ömrüne erişmesi için üretim sürecine önemli miktarda kaynak ayırdı. 

Kızağın tasarımı, sadece ön kamera ve anten için alan yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda maksimum tam ekran görüntüsüne imkan sağlıyor. Mi MIX 3’te, 19.5:9 en boy oranına sahip 6,39 inç, 2340 x 1080 piksel FHD+ Samsung AMOLED ekran bulunuyor. 


Çerçeveleri bir önceki modele kıyasla daha da azalan cihaz, yüzde 93,4 oranında çarpıcı bir ekran/gövde oranı sunuyor. Tam ekran kızak mekanizması ise tamamen kişiselleştirilebiliyor. 

Kullanıcılar, çağrıları cevaplamak veya farklı özellikleri kullanmak için telefonlarını kızak mekanizmasını kullanarak açabiliyorlar. 

Bunlara ek olarak, kızak mekanizması, kullanıcıların oyun oynarken ekran fotoğrafı çekmelerini, ekranlarını kaydetmelerini veya bildirimleri gizlemelerini sağlayan özel bir oyun içi özelliğe de sahip. 

Dünya standartlarında fotoğraf kalitesi: Mi MIX 3 DxOMark’tan 108 puan 

Mi MIX 3’te, Mi 8 ile aynı sensörleri kullanan 12MP + 12MP çift arka kamera bulunuyor. Düşük ışıklı ortamlarda performansı daha da iyileştirmek amacıyla, Xiaomi, donanıma entegre çoklu kadraj gürültü azaltma, yapay zeka tabanlı ışık ölçümü ve yapay zeka tabanlı görüntü sabitleme ve kalibrasyon gibi çok çeşitli ve kullanışlı özellikleri bir araya getirerek Mi MIX 3 modeline titremeyi önleyen bir elle gece çekim modunu ekledi. 

Arka kameranın sunduğu 4 eksenli optik görüntü sabitleme özelliğiyle birlikte Mi MIX 3, Xiaomi'nin düşük ışıklı fotoğraf kalitesi açısından şimdiye kadar çıkardığı en iyi akıllı telefon. 
Arkada bulunan çift kamera ise videodaki hareket akışına göre ses efektlerini otomatik olarak ekleyen yapay zeka tabanlı fon müziği özelliği ile desteklenen 4K video kaydı ve 960 fps ağır çekim video özelliğine sahip. 24MP + 2MP’lik ön modülde daha önce hiç olmadığı kadar fazla ayrıntı yakalayabilen bir Sony IMX576 sensörü bulunuyor. 

Sensör, düşük ışık koşullarında dört pikselin bilgisini tek bir büyük pikselde birleştirmek için Super Pixel teknolojisini kullanarak iç mekan çekimlerinde ve ışığın şiddetinin yeterli olmadığı durumlarda netliği büyük ölçüde artıran 1,8µm’lik büyük pikseller yaratıyor.

İkincil 2M sensörü ise yapay zeka tabanlı bokeh efektini sağlamak için ortamın derinlik bilgisini algılıyor. Bu geliştirmelerle DxOMark’tan fotoğraf tarafında 108 puan alan Mi MIX 3, dünyanın en iyi akıllı telefonları arasındaki yerini alıyor.  

Mi MIX 3 Dört tarafı kavisli göz alıcı seramik arka panel  

Serinin geleneğini sürdüren Xiaomi, Mi MIX 3’te benzersiz malzemelerle sanatsal tasarımları bir arada kullanıyor, Saray Müzesi'nin seramik koleksiyonlarından esinlenilen yeni Safir Mavisi versiyonu müşterilerinin beğenisine sunuyor. 

Güzellikleriyle bilinen bu seramik parçalar, çok hassas bir sıcaklık kontrolü ve karmaşık bir üretim süreci kullanılarak titizlikle üretiliyor. 

Lansman etkinliği sırasında Xiaomi ve Saray Müzesi, Çin mitolojisinde adaleti simgeleyen bir yaratık olan Xiezhi'nin seramik arka panele işlendiği özel bir Mi MIX 3'ün de tanıtımını yaptı. 

Ayrıca, bu özel seri Mi MIX 3, çok yüksek performans sağlayan 10GB’lık RAM ile sunulan dünyadaki ilk akıllı telefonlardan biri olma özelliğini taşıyor. 

Her ürün kendi 10W’lık kablosuz şarj cihazıyla birlikte geliyor 


Qi kablosuz şarj standardını destekleyen Mi MIX 3, önceki modele göre yüzde 30 daha verimli şarj olanağı sağlayan 10W’lık kablosuz şarj cihazı ile birlikte geliyor. 

 Xiaomi’nin özel AI (Yapay Zeka) düğmesi olan ilk akıllı telefonu Xiaomi ilk defa telefonun sol tarafına özel bir AI düğmesi ekledi. 
Kullanıcılar, AI düğmesine basılı tutarak Xiao Ai sesli asistanını aktif hale getirebiliyor, kişiselleştirmeyi seçerek düğmeye bir defa veya iki defa basınca hangi özellikleri kullanmak istediklerini belirleyebiliyorlar. 

Xiao Ai, artık yedi farklı Çin lehçesini anlayabiliyor ve sesinin şiddetini kullanıcının sesine göre otomatik olarak ayarlayabiliyor. 

Yeşim Taşı, Safir Mavisi ve Oniks Siyahı renk seçenekleriyle Çin’de çevrimiçi ve çevrimdışı kanallar aracılığıyla satışa sunulacak olan 

Mi MIX 3’ün donanım özelliklerine göre fiyatları ise şöyle: 


6GB + 128GB 3299 Çin Yuanı, 
8GB + 128GB 3599 Çin Yuanı ve 
8GB + 256GB 3999 Çin Yuanı. 
10GB + 256GB Mi MIX 3 Saray Müzesi Serisi ise 4999 Çin Yuanı olarak raflardaki yerini alacak.

 Diğer ülkeler içinse cihaz bilgileri yerel lansman tarihlerine yakın bir zamanda duyurulacak.

Ads Area