Ads Area

Twitter’dan BTS’ye özel emoji

KPOP sadece Kore'de değil tüm dünyaya yayılan bir fenomen haline geldi. Bu coşku en çok da Twitter’a yansıyor. 

Bu yılın başından bu yana dek en popüler KPOP grubu "BTS" ile ilgili 1,6 milyardan fazla tweet atıldı. 

Bu sayı, günde 6 milyondan, saatte 260 binden ve dakikada 4 bin 400'den fazla tweet anlamına geliyor. Buna karşılık olarak aynı dönemde Lady Gaga, Katy Perry ve Ariana Grande hakkında atılan toplam tweet sayısı ise yaklaşık 85 milyon.  

BTS kimdir? 

Bangtan Boys veya Beyond The Scene olarak da bilinen BTS, Güney Koreli yedi erkekten oluşan bir pop müzik grubu. İsimleri ‘Kurşun Geçirmez İzciler’ anlamına gelen "BangTan Sonyeondan’’ kısaltması. 

Grup, 2017'de bir Billboard Müzik Ödülü kazanan ilk KPOP grubu oldu. 2018’de ise ödül töreninde sahne alan ilk KPOP grup olan BTS aynı yıl Billboard 200 listesinde bir numarada yer aldı. 


 #BTSLoveYourselfTour Avrupa'yı fethediyor 

 BTS Ekim ayında, Amsterdam ve Berlin öncesi, Londra'da verecekleri iki konser ile başlayacak Love Yourself Avrupa turuna çıkacak. Paris'teki iki konserin ardından BTS, Avrupa'ya tekrar veda edecek.

BTS'nin Kore dışındaki ilk Love Yourself konserini kapsayan Los Angeles turunun ilk iki gününde, fanları dünya çapında 1,7 milyondan fazla Tweet attı. 

BTS’nin Twitter'da en popüler KPOP sanatçısı ve en çok takip edilen Kore hesabı olması sebebiyle Twitter, grubun logosundan esinlenerek tasarlanan özel bir emoji ile Love Yourself turunu kutladı. 

Bu özel emoji, hayranlar aşağıdaki hashtag'lerle tweet attığında belirecek: #BTS, #BTSLoveYourselfTour, #BTSLYtour ve #BTSWorldTour.  

Fenomen Twitter'da büyümeye devam ediyor 
Twitter topluluğunun KPOP'u ne kadar sevdiği, en sık kullanılan hashtag'lere bakılarak görülebiliyor. 

Twitter'da en çok kullanılan 500 global hashtag arasında 167 KPOP ilişkili hashtag bulunuyor. Şimdiye dek 2018 yılında, 2017 yılının tamamından neredeyse iki kat fazla KPOP ile ilgili tweet atıldı. Ve bunların üçte ikisi Kore'den değil, dünyanın hemen her yerinden geldi.  
En popüler KPOP grupları hakkında en fazla tweet atılan ülkelerdir: 
Kore Endonezya Amerika Birleşik Devletleri Brezilya Filipinler Grubun Twitter'da bu kadar popüler olmasının nedeni nedir? BTS’nin üyeleri, hayatlarının neredeyse her yönünü Twitter'daki hayranlarıyla paylaşıyor ve bir pop yıldızının hayatını yakından izleme şansı sunuyor. 

Özel jetlerin, kulislerin ya da gece pikniklerinin sahne arkalarından anlık görüntüler sayesinde #BTSfanARMY Twitter'daki idollerine çok yakın olabiliyor. 

BTS’nin düzenli güncellemelerle Twitter'daki hayranlarıyla iletişim kurmasının yanı sıra, hayranlar da Twitter'ı kullanarak dünyanın dört bir yanından diğer hayranlarla yakın iletişim kurabiliyor. 

Yıllar içinde, sadece bilgi alışverişi için değil, aynı zamanda her fırsatta birbirini destekleyen dünya çapında önemli bir topluluk ortaya çıktı. Işitme engelli genç bir İspanyol’un tweetinden de bunu görebilirsiniz. 

Paris'teki BTS konseri için ayarlanan işaret dili tercümanı bulunmadığı için, bu kullanıcı Twitter'daki hayran topluluğuna yöneldi ve yardım istedi. Çok kısa bir süre içinde, birçok hayran yardım teklif etti.  

BTS fanları Türkiye’de de aktif 

Türkiye’de oldukça fazla hayrana sahip olan grubun Türkçe tweetlerle hayranları bilgilendiren bir hesabı bulunuyor. 76 binden fazla hayran bu hesabı takip ederek BTS hakkında an be an bilgi alıyor.
Tags

Ads Area