Ads Area

Playstation Classic Dönüyor

Sony Interactive Entertainment (SIE), ilk PlayStation®’ın görünümüne sahip olan, ancak boyut olarak daha minyatür oyun konsolu PlayStation®Classic’in, 20 oyun yüklü olarak sınırlı sayıda Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da piyasaya çıkacağını
1 duyurdu.

İlk PlayStation, gerçek zamanlı 3DCG render özelliği ve bünyesinde CD-ROM barındırma gibi önemli yeniliklerle birlikte Japonya’da ilk olarak 3 Aralık 1994 yılında piyasaya çıkmış ve 1990 ve sonrasının oyun endüstrisine damga vurmuştu. PlayStation Classic; buton tasarımından, kontrolcü ve kutusuna*2 kadar orijinal PlayStation’ın tasarımına benziyor. 

Ancak orijinal PlayStation’a göre kenarları %45, hacim olarak ise %80 daha küçük. Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.) ve Wild Arms (SIE) gibi toplamda 20 PlayStation oyunu*4 önden yüklü*3 olarak geliyor. 

PlayStation Classic, orijinal PlayStation oyunlarını oynamayı seven nostalji hayranları ve 90’ların PlayStation oyunlarına meraklı yeni oyuncular için mükemmel bir uyum sağlıyor. 
 PlayStation Classic, TV veya monitöre bağlamak için HDMI kablosu ve piyasada satılan USB AC adaptörlerine*5 bağlamak için USB kablosuyla birlikte geliyor. Bazı destekleyen oyunlarda oyuncular, iki control cihazıyla birlikte arkadaşlarına karşı da oynayabilecek.  

PlayStation®Classic özellikleri
 Ürün İsmi PlayStation®Classic Ürün Kodu SCPH-1000R Serisi Kutuya Dahil Olanlar PlayStation®Classic x 1  Kontrol cihazı x 2 HDMI™ Kablosu x 1 USB Kablosu*5 x 1

 Video Çıkışı 720p, 480p Ses Çıkışı Linear PCM Giriş/Çıkış HDMI™ çıkış portu USB port (Micro-B)*5 Kontrol cihazı portu x 2 Güç DC 5V / 1.0A Maksimum Güç 5W Dış Boyutlar Yaklaşık 149 x 33 x 105mm (5.8 x 1.3 x 4.1 in) (en x boy x derinlik) (Kontrol cihazı hariç) Ağırlık Konsol Yaklaşık 170g (6.0 oz) Kontrol Cihazı Yaklaşık 140g (4.9 oz) Çalışma Isısı 5℃ ile 35℃ arası 

*1 Satış yöntemi ülkelere göre değişiklik gösterebilir. 
*2 Dış kutunun tasarımı satılan ülke ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
*3 İsmi geçen beş oyun dışındaki oyunlar satılacak ülkeye göre değişiklik gösterebilir. 
*4 Diğer oyunlar internetten yükleme ya da farklı yolla eklenemez. Hafıza Kartı gibi orijinal PlayStation® ürünleri PlayStation Classic ile birlikte çalışamaz. 
*5 Konsolu çalıştırmak için piyasada bulunan USB AC adaptörü alınması gerekmektedir. Lütfen 5V ve 1.0 A çıkışlarına sahip USB (Tip A) çıkışlı AC adaptörü kullanınız. Her AC adaptörünün konsolla uyumlu olarak çalışması garanti edilmemektedir.

Ads Area