Ads Area

iOS 11.3 güncellemesi iPhone'ların pil sağlığını gösterecek

Apple iOS 11.3 için yayınlanan geliştirici beta sürümüne tartışmalı pil kapasitesi sınırlamalarına ve pil sağlığına yönelik özellikler eklendi. 

Yeni özellikler, iPhone kullanıcılarının pilleri hakkında daha fazla bilgi ve kontrol sahibi olmalarını sağlayacak. 

Apple'ın sözünü verdiği özellikler Ayarlar bölümüne eklenecek olan Pil Sağlığı sekmesinden ulaşılabilecek. Bu bölüm iPhone pilinin kapasite ve performansını gösterecek. Ayrıca pilin değiştirilmesi gerektiğinde kullanıcıları uyaracak. 

iOS 11.3 beta sürümleri yalnızca kayıtlı Apple geliştiricileri tarafından denenebiliyor. 
Kullanıcılar yeni sürümde iPhone’ların aniden kapanmalarını önlemek için uyguladığı performans yönetim özelliğinin açık olup olmadığını görebilecek ve bu özelliği kapatabilecek. 

 Apple performans yönetim özelliğinin iOS 11.3’e güncellenen iPhone’ların beklenmedik şekilde kapanmaları durumunda devreye gireceğini açıkladı. 

ABD’li teknoloji devi ayrıca lityum-iyon piller ve bu pillerin iPhone performansına yaptıkları etkilere dair kapsamlı bir makale yayınladı. Geçtiğimiz aralık ayında Apple’ın pil ömrünü artırmak için kullanıcılardan habersiz iPhone’ların performansını sınırladığı ortaya çıkmıştı. 

Apple’ın iddiaları kabul etmesi ve indirimli pil değişim kampanyası başlatması üzerine, birçok ülkede Apple’a karşı soruşturmalar başlatıldı ve yüzbinlerce iPhone kullanıcısı şirketten davacı oldu. kaynak:haberturk
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area