Ads Area

ING Hackathon için geri sayım başladı

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “ING Hackathon” geleceğin girişimcilerine yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. 

Yaratıcı, yenilikçi ve çözüm odaklı herkese açık yarışma için başvuru süreci başladı. 

25-26 Kasım tarihlerinde Bilkent Cyberpark’ta gerçekleştirilecek . 24 saatlik maratonun kazananı ING Global’de fikrini anlatma fırsatının yanı sıra 15 bin TL’lik hediye çekinin sahibi olacak.

ING Hackathon için son başvuru tarihi 15 Kasım. ING Bank’ın bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma vizyonunun önemli ayaklarından biri olan ve artık geleneksel hale gelen ING Hackathon bu yıl 4’üncü kez düzenleniyor. 

25-26 Kasım tarihlerinde Ankara’da Bilkent Cyberpark’ta gerçekleştirilecek ING Hackathon için başvurular hackathon.ingbank.com.tr adresinden 15 Kasım tarihine kadar yapılabiliyor. 
24 saatte sıfırdan projeler “Sınırlarını zorla, geleceği hayal et” temasının hakim olduğu yarışmaya en az 3, en fazla 6 kişiden oluşan takımlar katılabiliyor. 

Her takım nesnelerin interneti, chatbot, web sitesi, mobil uygulama, giyilebilir teknolojiler, robotik, güvenlik, büyük veri, otomasyon, yapay zeka ve makine öğrenmesi, sanal gerçeklik, bulut teknolojileri, blockchain, 3D yazıcılar gibi teknolojilerden en az iki tanesini kullanarak en iyi projeyi geliştirmek için mücadele edecek. 

Katılımcıların özgün ve yaratıcı bir projeyi 24 saat içerisinde geliştirip sunuma hazır hale getirmesinin beklendiği ING Hackathon’da takımlar ING’nin alanında uzman mentorlarından da destek alacak. 

“Hackathon ile Türkiye geneline genç bir kitleye ulaşıyoruz” ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, 4’üncü yılını kutlayan ING Hackathon’a ilişkin değerlendirmesinde, “Müşterilerin bankacılık hizmetlerine bulundukları her yerden ve her an, en kolay ve hızlı şekilde ulaşma beklentisinin giderek arttığı günümüzde ING Bank olarak vizyonumuzu bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olmak şeklinde belirledik. Bu kapsamda gerek kurum içinde gerekse dışında girişimcilik ekosisteminin gelişmesini çok önemsiyoruz. 
ING Hackathon da İnovasyon Kampı, Orange Lab, İTÜ Big Bang yarışması desteğimiz gibi bu yaklaşımın en önemli ayaklarından biri. ING Hackathon’a geçen 3 yılda 450 kişi katılarak 117 proje geliştirdi. 

Yaş ortalaması 23,1 olan katılımcılar arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Bursa, Eskişehir, İzmit, Karabük, Mersin, Sakarya ve Münih’ten de gelenler oldu. 

Bu anlamda Hackathon’un Türkiye genelinde oldukça geniş ve genç bir kitleye ulaştığını görmek de bizi çok mutlu ediyor. Bu yıl da geleceğin girişimcilerini desteklemeyi sürdürüyoruz. 24 saatlik heyecan dolu etkinliğin katılımcılarına şimdiden bol şans ve başarı diliyorum” diye konuştu. 

Başarılı projelerin sahiplerini global bir deneyim, ön kuluçka eğitimleri ve hediye çeki bekliyor Yarışmanın kazananları geliştirdikleri fikri ING Global’de düzenlenecek etkinlikte anlatma fırsatına sahip olacak.

Bunun yanında birinci takım 15 bin TL’lik, ikinci takım 10 bin TL’lik, üçüncü takım ise 5 bin TL’lik hediye çeki kazanacak. İlk 10’a giren takımları sürpriz hediyelerin beklediği ING Hackathon’da başarılı projelere İTÜ Çekirdek’te ön kuluçka eğitimleri ya da Bilkent Cyberpark’ta ön kuluçka eğitimleri ve bir yıl ücretsiz ofis kullanımı da sunulacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area