Ads Area

Türk Telekom'dan milli dijital klavye Tambu

Türk Telekom, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla beraber "milli dijital klavye" olarak lanse ettiği TAMBU'yu duyurdu. 

Öğrenen sistem’i ile yapay zekânın kapılarını aralayan ilk yerli dijital platform TAMBU, klavyesinin üzerinde yer alan araç çubuğu sayesinde birçok yeniliği ve kolaylığı ilk kez Türkiye’ye getiriyor. 

Üzerine yerleştirilen araç çubuğu özelliği ile TAMBU klavyeden hiç çıkmadan GIF gönderme, atasözleri, deyimler ve sözlüklere ulaşma, 100 farklı dilde çeviri yapma, lokasyon paylaşma imkanı sunacak. Böylece kullanıcılar, hem hızlanacak hem de incelikle düşünülmüş Türkiye’ye özgü hareketli çıkartmalar ve eğlenceli GIF’lerle yazışmalarını renklendirebilecek.  

Türkiye'ye özgü özellikler 
TAMBU, Türkiye için birçok özel görsele sahip. Simitten, çaya; sazdan darbukaya, dantelli TV’den mavi klasik minibüslerimize ve nazar boncuğuna kadar birçok eğlenceli içerik TAMBU’da yer alıyor. 
TAMBU’nun araç çubuğu ise konum paylaşımı, çeviri, atasözlerini keşfedip paylaşma gibi işlevlere sahip. TAMBU ile kullanıcılar, herhangi bir mesajlaşma platformu üzerinden yazıştığı bir arkadaşıyla, dilediği atasözünü bulup paylaşabilecek. TAMBU’da ayrıca Türk kullanıcılarına özel hareketli çıkartmalar yer alıyor. 

Örneğin bir kullanıcı karşısındakine ‘etekleri zil çaldı’ ya da ‘batsın bu dünya’ demek istediğinde, TAMBU’da bunun için özel olarak tasarlanan bir hareketli çıkartmayı kullanabilecek. 

Ek olarak kullanıcılar, TAMBU’da kendi yaşadıkları şehre özel içerikler de bulabilecek. TAMBU, dünyanın her yerinde, herhangi bir operatör müşterisi tarafından kullanılabilir durumda olmasıyla da öne çıkan bir ürün. 

TAMBU, Türkçeye özel yazı tamamlama ve düzeltme özelliği ve F klavye seçeneği ile kullanıcılara rahat ve hızlı yazma imkânı sunarken, pratik bir şekilde sesle Türkçe yazabilme özelliğiyle de yine bir ilke imza atıyor. shiftdelete

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area