Ads Area

Yerli Kodlama Kiti Bulutboard Hedefine Ulaştı

Çocukları kodlama dünyasıyla tanıştıran BulutBoard üretime hazır Girişimcilerin ilk adresi haline gelen Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda desteğe açılan BulutBoard, çocuklar için geliştirilen bir kodlama ve elektronik eğitim kiti. BulutBoard, Arıkovanı‘nda 31 bin 155 TL toplayarak hedefini tamamladı.

Ürünle,çocuklar kitin üzerinde bulunan ışık, sıcaklık, mikrofon, mesafe, grafik ekran, bluetooth gibi birçok uygulama modülünükendi arasında etkileştirerekbirbirinden eğlenceli uygulamalar ortaya çıkartabiliyor. 

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda yeni ve farklı projeler destek bulmaya devam ediyor. Toplanan desteklerle yaratıcı projelerin ürüne dönüştüğü platformun desteğe açılan son üyesi BulutBoard oldu. 
Çocuklar için kodlama kiti olarak geliştirilen BulutBoard, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı‘nda 30 bin TL olarak belirlenen hedefini 31 bin 155 TL olarak tamamladı. Ekip hedefine erişmesinin ardından kodlama kitinin geniş kitlelere ulaşabilmesi amacıyla üretim çalışmalarına başladı. 

Çocukların teknolojiyle küçük yaşlarda tanışmaya başlamasından yola çıkarak hazırlanan BulutBoard kodlama ve elektronik eğitim kiti üzerinde çocukların tüm duyularını etkileyen ışık, sıcaklık, mikrofon, mesafe, grafik ekran, bluetooth gibi birçok uygulama modülünü dahili olarak bulunduruyor. 

Böylece çocuklar modülleri kendi arasında etkileştirerek, birbirinden eğlenceli uygulamalar yaratabiliyor. 6. sınıftan üniversiteye dileyen herkes kullanabiliyor 15,5cm x 11,5cm ölçülerinde olması dolayısıyla BulutBoard kiti çocukların dilediği yere kolayca taşıyabileceği bir ürün.

Kodlama eğitimine 6.sınıftan itibaren başlanıyor ve bu çerçevede tasarlanan BulutBoard bu yaş gruplarından itibaren kullanılabiliyor. Çocuklar bir eğitmen eşliğinde veya evinde bilgisayarıyla kolaylıkla kodlama dünyasına giriş yapabiliyor.

BulutBoard 6. sınıf yaş grubundan itibaren, lise, üniversite ya da daha ileri yaş grubunda olup kodlama dünyasına eğlenceli bir giriş yapmak isteyen herkesin kullanabileceği bir kit.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area