Ads Area

Türk Telekom PİLOT’ta 5.dönem başlıyor

Türk Telekom’un girişimhızlandırma programıPİLOT’un, beşinci dönem girişimleri belirlendi. Seçilen 10 yeni teknoloji girişimine, 75 bin’er TL nakit desteğive Türk Telekom ile iş birliği yapma fırsatı sunulacak. 


Türk Telekom’un,Türkiye’de girişimciliği desteklemek ve yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla hayata geçirdiği PİLOT girişim hızlandırma programının beşinci dönem girişimleri belli oldu. 

Programa katılmaya hak kazanan,yapay zekadan artırılmış gerçekliğe kadar farklı alanlardaçalışan 10 teknoloji girişimine, toplamda 750 bin TL nakit desteği ile birlikte, Türk Telekom ile iş birliği fırsatı sunulacak. 

Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilenilk girişim hızlandırma programı olan PİLOT’un yeni dönemine seçilen ekipler, 12 hafta boyunca eğitim ve mentorluk alarak projelerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Ekipler, iş fikirlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmek içiniş modeli geliştirme, büyüme modelleri, dijital pazarlama,satışve yatırımcı sunumu gibi konularda uzmanlardan eğitim alacaklar. Türk Telekom’un uzman profesyonelleri ve girişimcilik ekosistemin başarılı isimleri ile çalışma imkânı yakalayacaklar. 

Yeni dönemde ekipler ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim paketinden de faydalanacaklar. Programı başarı ile tamamlayan ekipler, geliştirdikleri Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün (MVP) ve iş modelini, girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların katıldığı ‘Demo Günü’nde sunacaklar. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Strateji,Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, “PİLOT programımızın başvuru sürecinde yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Birbirinden değerli teknoloji girişimleri arasından seçim yapmak oldukça zordu. 


PİLOT’un beşinci döneminde, aralarında artırılmış gerçeklik, yapay zeka gibi ileri teknoloji uygulamalarının da bulunduğu 10 girişime destek olacağız. 

Bu kapsamda girişimlere, sektörün en önemli isimlerinden mentorluk ve eğitim alma imkânının yanı sıra, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine katkı sağlayacak nakit desteği de sağlayacağız. 

Türk Telekom olarak PİLOT sayesinde teknolojimizle, bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere ve ekosisteme destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yeni dönem PİLOT girişimleri: Yeni başvuru döneminde yoğun ilgi gören PİLOT’ayapılan başvurular değerlendirilirken, “Türk Telekom ile iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, faaliyet gösterilen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığıve ekibin yetkinliği” gibi özellikler dikkate alındı. 

Yapılan kapsamlı değerlendirme sonrası Artiwise, Birfatura, Frizbit, Mobilya Takip, Nara, Optiyol, Propars, SaltCommerce, VexrobveVisarprograma katılmaya hak kazanan girişimlerolarak belirlendi. 

Dört dönemde 35 girişimedestek Girişimcilere sistemli ve doğru büyümenin kapılarını açan Türk Telekom PİLOT’abugüne kadar2.000’eyakınbaşvuru alındı,300’ün üzerindegirişimle yüz yüze görüşme yapıldı. 

Tamamlanan dörtdönem sonunda PİLOT’tantoplam 35 girişim başarıyla mezun oldu ve Türk Telekom bu girişimlere toplamda 1,2 milyon TL nakitdesteği sağladı. Mezun olan 35 girişim arasından 12’siyatırım aldı. 5. DönemGirişimleri  

Artiwise 
Artiwise, doğal dil işleme tekniklerini kullanan ve makine öğrenmesi ile çalışan bulut tabanlı metin analitiği platformudur. http://artiwise.com/ 

Birfatura 
Birfatura, pazaryerleri ve kendi siteleri üzerinden e-ticaret yapan KOBİ’ler için geliştirilmiş fatura oluşturma çözümüdür. http://birfatura.com/  

Frizbit 
Frizbit, kişiselleştirilmiş anlık web bildirimleri ile websitelerinin trafik ve gelirlerinin artırılmasını sağlayan pazarlama otomasyonu aracıdır. https://frizbit.com/  

Mobilya Takip 
Mobilya Takip, mobilya üretim ve satış firmaları için iş yönetim çözümüdür. https://www.mobilyatakip.com/ 

Nara 
Nara, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim alanında kullanılabilmesini sağlayan eğitim teknolojileri platformudur. www.nara.com.tr  

Optiyol 
Optiyol, yolcu veya yük taşıyan filolar için akıllı rota yönetimi çözümüdür. www.optiyol.com 

Propars Propars, ticaretle uğraşan kobilerinsüreçlerini dijitalleştiren ticari operasyon yönetimplatformudur. www.propars.net  

SaltCommerce 
SaltCommerce, e-ticaret yapan firmalar için bulut tabanlı operasyon yönetim platformudur. www.hamurlabs.com 

Vexrob 
Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinden geçen kişilere, uzmanları (doktor veya fizyoterapistler) tarafından kişiye özel egzersiz programı oluşturulmasına olanak sağlayan sağlık çözümüdür. https://vexrob.com/ 

Visar 
Visar, kullanıcıların yazılım ve tasarım bilgisi olmadan artırılmış gerçeklik projesi geliştirmesini sağlayan geliştirme platformudur. http://www.visarplatform.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area