Ads Area

yerli sosyal medya platformu Finkafe100 bin kullanıcıya ulaştı

Donanım ve yazılım açısından Türk mühendislerin ürünü olan yerli sosyal medya platformu Finkafe, 29 farklı dil seçeneği, 20 farklı mikro bloğu ve 500 karakter kullanımıyla global platformlara meydan okuyor 

Sosyal medya platformlarının yerli imkanlarla üretilmesi doğrultusundaki girişimler sonuçlarını vermeye başladı. Donanım ve yazılım açısından Türk mühendislerin ürünü olan Finkafe, kullanıma açılalı 1 yıl olmadan yaklaşık 100 bin takipçi sayısına ulaştı. Yılsonunda bu rakamın 1 milyona ulaşması hedefleniyor.  

Türkiye’de doğdu dünyaya açıldı 
Finkafe'yi hayata geçiren Mobil Finans Teknoloji Hizmetleri AŞ (Mobifin) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, lokal olarak başlattıkları platformu uluslararası boyuta taşıdıklarını ve yurt dışında yaşayan Türklerin de siteye üye olduklarını söyledi. 

Türkiye’deki ilk server yatırımı 20 yılı aşkın süredir teknolojiyle içli dışlı olduğunu ve birçok finans kuruluşunda görev yaptığını belirten Arif Ünver, “Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle her şey şekil değiştirdi. Olaylar teknoloji ve finans piyasaları üzerine cereyan etmeye başladı. Konu bu kadar hassas olunca teknoloji tarafında profesyonelleşme ihtiyacı hissettik. 

İletişim çağında sosyal medyanın önemi yadsınamaz. İnsanlarhane halkıyla olan iletişimlerini sosyal medya üzerinden yapar hale geldi. Diğer taraftan Türkiye’nin birtakım gerçekleri de var. Sosyal medyada Facebook kullanan ülkeler arasında 7’nci sıradayız. 

80 milyona yakın nüfusu olan ülkemizde 52 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Rusya ve Çin’in kendi sosyal medya platformlarını kurmaları ilgimizi çekti. Facebook ve Twitter varken bu ülkelerin kendi lokal sosyal medya platformlarını oluşturmaları enteresan geldi.

Tamamı Türklerden oluşan bir mühendis ekiple kendi sosyal medya platformumuzu oluşturmaya karar verdik. Kurumsal bir alt yapı oluşturduk. İlerleyen zamanda Facebook ve Twitter’da olduğu gibi halkı ortak etmek için anonim şirket kurduk. 20 yıllık bir projeksiyon yaptık. Şirketi kurduktan sonra fizibilite dönemine girdik. 

Türkiye sınırları içerisine serverlar getirdik, kod yazdık ve kodları sisteme entegre ettik. Türkiye’de şu ana kadar yapılan ilk server yatırımını gerçekleştirdik. Mobil tarafta yer alan IOS ve Android uygulamaları da hayata geçirdik. Bir yıl olmadan 100 bine yaklaşan kullanıcı sayısı ile yolumuza devam ediyoruz. Yılsonuna kadar 1 milyon kişi hedefliyoruz” dedi.  

500 karaktere kadar fink atılabiliyor 
Finkafe’nin29 farklı dil seçeneği sunduğuna dikkat çeken Ünver, “Finkafe, güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip olmasının yanı sıra rakip gösterildiği platformlardan çok daha zengin bir içeriğe de sahip. 

Burada, aralarında spor, siyaset, magazin gibi içeriklerin olduğu 20 farklı kategori yer alırken; fink atmak için 500 karakter kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra kullanıcılar, platformu kullanan tanıdıklarıyla Whatsapp’ta olduğu gibi anlık yazışmalar da gerçekleştirebiliyor” diye konuştu. 

Robot hesaba yer yok 
Diğer sosyal medya platformlarında sahte hesapların olduğuna dikkat çeken Arif Ünver, Finkafe’de robot hesapların açılmayacağını ve bu sayede sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçilebileceğini söyledi. Ünver, içinde matematikçilerin de yer aldığı 50 kişilik akademisyen bir grubun görev yaptığı Finkafe’nin siber saldırılara karşı dirençli olduğunu da vurguladı. 

Teknoloji ihracatı başlayacak Finkafe’yle beraber teknoloji ihracatına da başlayacaklarını belirten Arif Ünver, “Sahip olduğumuz bilgi ve birikimle diğer ülkeler için de Finkafe gibi sosyal medya platformları yapacağız. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. 

Yerli mail ve arama motoru yolda Türkiye’yi teknoloji alanında merkez haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Ünver, Türklerin bu önemli işleri yapabilecek beceriye sahip olduklarını belirterek,yerli mail ve arama motoru geliştirmeye talip olduklarınısözlerine ekledi.

Ads Area