Ads Area

AMD Computex 2017’de PC İnovasyonunda Liderliğini Açıkladı

AMD yakında pazara sunulacakRyzen™ ve Radeon™ ürünlerini COMPUTEX TAIPEI 2017’de düzenlediği basın toplantısında duyurdu. 

Şirket etkinlikte daha önce görülmemiş ürünleri, global OEM’lerden yüksek performanslı Ryzen işlemci tabanlı oyun sistemlerini ve yakın zamanda piyasaya süreceği veri merkezi, profesyonel kullanıcı ve son kullanıcı ürünleri için çıkış tarihlerini duyurdu.  

EPYC AMD, Computex 2017’de önceki kod adı Naples olan, bulut tabanlı ve geleneksel veri merkezlerine yönelik yüksek performanslı yeni AMD işlemci ailesiEPYC™’in dünya çapında piyasaya çıkış tarihini duyurdu. 

İlk EPYC işlemci tabanlı sunucuların, OEM’ler ve kanal ortaklarının geniş desteğiyle 20 Haziran 2017’de pazara sunulması ve yüksek performanslı sunucu işlemcileri ve veri merkezlerinde yeni bir çağ başlatması bekleniyor. 

Yüksek çekirdek sayısı, üstün bellek bant genişliği ve yüksek hızlı I/O kanalları için rakipsiz desteği tek yongada sunan EPYC, çift soket sunucu pazarında devrim yaparken, tek soketli sunuculardan beklentileri değiştirmeyi hedefliyor. 

 Ryzen Momentum  
Aralarında AMD Ryzen™ 7 ve AMD Ryzen™ 5’in de bulunduğu, yüksek kalite PC pazarının tamamına yenilikçilik ve rekabeti geri getirmek için tasarlanan yedi AMD Ryzen masaüstü işlemcisinin geçtiğimiz dönemde pazara sunuluşunun ardından AMD, Ryzen için devam eden bu hareketin hatlarını belirledi. 

Şirket özellikle global PC OEM’lerininRyzen 7 ve Ryzen 5 ile güçlendirilen, yüksek kalite oyuncu makineleri ve hepsi-bir-arada sistemlerin bulunduğu tasarımlarını 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağını duyurdu. 
Computex 2017’de gösterilecek Acer, Asus, Dell ve Lenovo’nun hazırladığı Ryzen ile güçlendirilmiş Windows® tabanlı sistemler şöyle, 
• Acer Aspire GX-281 Desktop 
•ASUS G11DF Desktop&ASUS Republic of GamersStrix GL702ZC desktopreplacement 

– dünyanın ilk 8 çekirdekli oyuncu notebook’u • DellInspiron Gaming Desktopve DellInspiron 27 7000 Series AIO – ComputexD&I ödülü kazananı • LenovoIdeaCentre 720 veLenovoIdeaCentre 510  

RyzenThreadripper 
AMD’nin yüksek performans masaüstü pazarındaki yerini sağlamlaştırdığı Ryzen™ Threadripper™, 2017 yazında kullanıcılar ile buluşmaya çıkmaya hazırlanıyor. 

AMD’nin, Computex 2017’de gerçekleştirdiği çeşitli RyzenThreadripper ve Radeon “Vega” tanıtımları arasında RyzenThreadripper ve çift Radeon “Vega” tabanlı GPU’larınBethesda’nın yeni oyunu Prey®’i 4K çözünürlükte çalıştırdığı ön gösterim de yer aldı. 

Buna ek olarak AMD, X399 yonga seti üzerine inşa edilmiş, ASRock, ASUS, Gigabyte ve MSI’ın yüksek performanslı anakart tasarımlarını da duyurdu. 

Yeni soketTR4 platformu içinX399 yonga setli anakartlar, 16 çekirdek/32 iş parçacıklı işlemciler, 2TB RAM1’e kadar destek sunan dört kanallı bellek, üstün I/O’ya sahip ve en üst işlemciyi isteyen, en uzman PC meraklıları için tasarlandı.

Ryzen Mobile 
AMDRyzen Mobile APU’sunu halka açık şekilde ilk defa gösterdi. Ultra taşınabilir referans tasarımda, 4 çekirdek, 8 iş parçacığı ve “Vega” mimarisi tabanlı grafik gücünü 15mm’nin altında bir kalınlıkta sunan bir notebook bulunuyor. 

AMD VR-Ready İşlemciler 
Sanal gerçeklik, gerçekçi VR deneyimleri için en son teknolojileri kullanır. AMD, açıklamasında tüm Ryzen™ masaüstü işlemcilerinin, Oculus tarafından onaylandığını belirtti. 

AMD, kullanıcıların ihtiyaçları için doğru işlemciyi seçmeleri için iki yeni sınıf oluşturdu: AMD VR Ready Processor ve AMD Ryzen™ VR Ready Premium.Daha fazla detay içinhttp://www.amd.com/en/technologies/vr 

Radeon “Vega” Güncellemeleri 
 “Vega” mimarisi tabanlı ilk grafik kartının, makine öğrenimi ve gelişmiş sanallaştırma için üst sınıf bir seçim olan Radeon™ VegaFrontier Editionolacağının açıklanmasının ardından AMD, bu güçlü yeni grafik kartının raflarda 27 Haziran 2017 tarihinde yerini alacağını duyurdu. 

AMD ayrıca beklenen Radeon™ RX Vega grafik kartını da gösterdi. Şirket “Vega” mimarisi tabanlı oyun gücü sunan kartın da dünyanın bilgisayar grafiği ve interaktif teknikler için en büyük ve en etkileyici konferansı olan SIGGRAPH 2017’de duyurulacağını belirtti.
Tags

Ads Area