Ads Area

Çocuklarınıza Dijital Kimlik Hediye Edin

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, Z kuşağı ebeveynlerinin çocuklarının dijital kimliklerini koruma altına almalarının iyi bir karar olabileceğine dikkat çekti. 

GoDaddy, günümüzün teknolojik anne-babalarının çocuklarını hayata bir adım önde başlatmanın tanımını değiştirdiklerinin üzerinde durdu ve alan adına sahip olmanın da her türlü online kimlik yaratmanın ilk basamağı olacağını vurguladı. 

 2010 ve 2014’te 10 farklı ülkeden, 6.017 anne-baba ile gerçekleştirilen online anket Digital Diaries, günümüz çocuklarının doğduklarından itibaren dijital oldukları fikrini doğruladı. 

Anket, çocukların dijital kimliklerinin 6 aylıkken, sosyal medyadaki fotoğraflarında ebeveynlerinin birbirlerini etiketlemesiyle başladığını gösterdi. 

Ankete göre, anne-babalar çocukları henüz doğmadan ultrason fotoğraflarını dahi sosyal medyada paylaşıyor. Anne-babaların çocukları büyüdükleri zaman hangi sektörde çalışırlarsa çalışsınlar kendi kişisel markalarını oluşturmaları gerekeceğini unutmamaları gerekiyor. Kendi online markalarının sahibi olmaları ve kontrolün kendi ellerinde olması bunun önemli bir kısmı olacak. 

CareerBuilder’ın yıllık sosyal medya işe alım anketinin 2016 sonuçlarına göre ise işletmelerin yüzde 60’ı sosyal medya sitelerini kullanarak elemanlarının geçmişleri araştırıyor. Sosyal medya ve diğer online platformlarda varlık, özellikle de kişisel bir web sitesi, insanların kişisel markalarının önemli bölümünü temsil ediyor. 

Çocuğunuzun kişisel markasını koruma altına alın GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, günümüzde anne-babaların çocukları adına alan adı almalarının gelecekleri için yapabilecekleri en iyi yatırımlardan biri olacağının altını çizdi. 

Maruzzi, “İstediğiniz alan adını bulmak işletmeler için olduğu kadar bireyler için de zor olabilir.Çoğu zaman istediğimiz alan adının başkası tarafından alınmış olduğunu görüyoruz. 

Özellikle çocuğunuz için Ayşe veya Mehmet gibi sık kullanılan bir isim seçtiyseniz adısoyadı.com tarzı bir alan adı bulmaları zor olabilir. Çocuk Bayramı’nı kutlamak için biraz değişik bir şey yapıp çocuğunuza alan adı alarak, dijital kimliğini koruma altına alabilirsiniz” dedi. 

 Maruzzi, aynı zamanda çocuğunuzun alan adını almanın onlara dijital kimlikleri üzerinde daha çok kontrol vereceğini vurguladı. Çocuğunuz için alan adını almak, erken yaşta online kimliklerini güvenceye almanın en ucuz ve etkili yollarından biri.

Ads Area