Ads Area

PEUGEOT ŞARZ İSTASYONLARI KONSEPTİ

Son yıllarda hayatımızda iyiden iyiye yer edinmeye başlayan elektrikli otomobiller, sıfır emisyon parolasıyla beraber daha çevreci bir sürüş vaat ediyor. 

Genel olarak hızlı dolum yapan şarj istasyonları üzerinden bataryasını dolduran bu araçlar için Fransız otomobil markası Peugeot ilginç bir çevreci şarj istasyonu konsepti geliştirdi. 

peugeot elektrikli Enerjisini güneş panellerinden alan Driveco Parasol, bünyesinde 88 adetten panelden oluşan toplam 150 metrekarelik bir enerji rafinerisi barındırıyor. 

Genel olarak ahşap materyalin üzerine inşa edilen şarj istasyonunda mümkün olduğunca az beton ve metal malzeme kullanılmış. 

Bünyesinde iki tane elektrik pompası barındıran istasyon aynı anda toplam 7 elektrikli otomobil, motorsiklet ya da bisiklete hizmet verebiliyor. 

Peugeot’nun yenilikçi şarj istasyonunun bir diğer özelliği ise belli bir yol boyunca devam eden istasyonların birbirini beslemesi. Örneğin bir istasyonun güneş panellerinde enerji azalmışsa o yol üzerindeki bir diğer istasyon enerji transferi yapabiliyor. 

Bu da şarj istasyonlarının her daim verimli bir şekilde çalışmasına olanak sağlıyor. Driveco Parasol adlı istasyonların kısa bir süre içerisinde Fransa’nın Bastia ve Ajaccio şehirlerinde faaliyete girmesi bekleniyor. Peugeot’nun hedefi ise bu çevreci istasyonları dünya geneline yaymak.scroll

Ads Area