Ads Area

NEXUS 6P 2016 ORTAYA ÇIKTI

Google’ın yıllar önce “düşük bütçeli kullanıcılar için saf Android deneyiminin sunulduğu cihazlar yapma” fikri teknoloji dünyasında büyük bir değişimin de habercisi oluyordu. 

Samsung ile yapılan ilk Nexus telefonlardan Nexus 6P ve Nexus 5X‘e kadar geçen sürede büyük bir değişim ve gelişime şahit olduk. Gelen bilgilere göre Google yeni nesil Nexus 6P 2016 ile bu değişimi devam ettirmek istiyor.

 “Nexus Projesi” tuhaf bir biçimde LG üretimi Nexus 4 ile birlikte rafa kaldırılarak “Amiral Gemisi Nexus Projesi‘ne” dönüştü. Nexus cihazlar artık hem daha şık hem de Android ekosisteminin en güçlü telefonları olmaya başladılar. 

Bu değişime Motorola üretimi Nexus 5 ile devam edildi ve geçtiğimiz yıl LG üretimi Nexus 5X ve Huawei üretimi Nexus 6P satışa sunuldu. Her iki telefonda tasarım ve donanım anlamında birbirlerine hiç benzemiyordu. Google LG‘ye daha orta segment bir telefon yaptırırken; Huawei‘ye (o dönemin) üst segment bir telefon tasarlatmıştı. 
Snapdragon 820‘nin tanıtılmasıyla birlikte donanım anlamında eskiyen telefonların yeni nesilleri beklenirken Geekbench 3 testi kriter sonuçlarında Nexus 6P 2016 ortaya çıktı. Buna göre Nexus 6P 2016 Snapdragon 820 ile gelecek ve bir önceki nesilde bulunan 3GB sistem belleği de değişerek yeni telefon 4GB RAM gücüne kavuşacak. 

Yeni nesil Android N işletim sistemi ile gelecek olan Nexus 6P 2016‘nın bu noktada büyük üreticilere ciddi bir alternatif olabileceğini düşünüyoruz. Buradaki en büyük soru işareti ise yeni nesil Nexus 6P 2016‘nın kimin tarafından üretileceği. 

 Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama yeni Nexus telefonunu HTC’nin yapacağını gösteriyordu. Google’ın da Huawei’den pek memnun olmadığı ortadayken Nexus 6P 2016‘nın HTC tarafından pazara sunulacağını düşünüyoruz. Ne zaman mı? Sanırız çok yakında…Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area