Ads Area

VODAFONE 4.5G 1 AY ÜCRETSİZ

Türkiye'de her yerde ve herkese 4.5G hizmeti sunmayı hedefleyen Vodafone, abonelerini 4.5G'nin sunacağı yeniliklerle tanıştırmak amacıyla 4.5G deneme kampanyası düzenleyecek.

"Dört Bucak G Deneme Kampanyası" ile Vodafone aboneleri, Nisan ayı boyunca kendi tarifeleri dışında hiçbir ödeme yapmadan 4.5G teknolojisini deneyebilecek. 

Vodafone ayrıca, www.4bucakg.com sitesinden de abonelerinin 4.5G hakkında merak ettikleri her tür bilgiye ulaşmalarını sağlayacak. Buna göre Vodafone'lular, cihazlarının ve SIM kartlarının 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek ve 4.5G'ye kayıt olmak için 4.5G yazıp 4545'e gönderebilecek. 

Vodafone aboneleri, 4.5G'yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemeyecek. Türkiye'nin Dijital Dönüşümü'ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, yarın (1 Nisan) hizmete girecek 4.5G teknolojisini Türkiye'de her yerde ve herkese ulaştırmak için çalışmalarına hız verdi. 

4.5G'de tüketiciye en iyi deneyimi sunmayı hedefleyen Vodafone, abonelerini 4.5G'nin sunacağı yeniliklerle tanıştırmak amacıyla "Dört Bucak G Deneme" ismi ile 4.5G deneme kampanyası düzenleyecek. 

Buna göre, 4.5G uyumlu SIM kart ve akıllı telefona sahip Vodafone aboneleri, Nisan boyunca geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için "4bucakG" yazarak 4545'e SMS atabilecek. 

Böylece Vodafone aboneleri, bir ay boyunca kendi tarifeleri dışında hiçbir ödeme yapmadan 4.5G teknolojisini deneyebilecek. Vodafone ayrıca, www.4bucakg.com sitesinden de abonelerinin 4.5G hakkında merak ettikleri her tür bilgiye ulaşmalarını sağlayacak.  

Gökhan Öğüt: Tüketiciler en özel anlarını anında sevdikleriyle paylaşabilecek 
4.5G'yi Türkiye'nin Dijital Dönüşümü'nde yeni bir başlangıç olarak gördüklerini belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, 4.5G teknolojisinin tüketicilerin hayatında yaratacağı değişiklikler hakkında şunları söyledi: "4.5G teknolojisi, yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri ile tüketicilerin bilgiye erişimini hızlandıracak. Bu teknolojiyle 3G'nin en az 10 katı hızlara ulaşılacak. 

4.5G, gecikme süresini de kısaltarak, daha hızlı yanıt verilmesini, böylece kullanıcıların geri kalma ve duraklama gibi durumlarla karşılaşmamalarını mümkün kılacak. 4.5G teknolojisi ayrıca, daha güvenilir bir altyapı sunacak ve spektrum genişliği de daha fazla olacak. Tüketiciler, daha hızlı sosyal medya deneyimi ile en özel anlarını anında sevdikleriyle paylaşabilecek. 

Örneğin, Facebook ya da YouTube'dan videolarını çok daha hızlı izleyebilecek, Instagram'da fotoğraflarını çok daha hızlı paylaşabilecekler. Diğer yandan, yüksek hızda uzaktan erişim sayesinde sağlık ve eğitim sisteminde de köklü değişiklikler olacak. 

Ayrıca tüketiciler, 4.5G ile bulut servisleri üzerinde geniş bir depolama alanına sahip olacak. Vodafone altyapısının sağladığı en geniş kapsama alanıyla Türkiye'nin her yerinde 4.5G deneyimini yaşamak mümkün olacak. Böylece kullanıcılar, Dijital Dönüşüm'ün bir parçası olacak."  

Batarya ömrüne olumlu yansıyacak 
Vodafone aboneleri, 4.5G ile bataryalarını daha verimli kullanabilecek. 4.5G, aynı işi daha kısa sürede yapma imkânı sunduğu için batarya kullanım süresi daha kısa olacak. Bu da batarya ömrüne olumlu yansıyacak. 

Diğer yandan 4.5G, aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı ulaşmayı sağlayacak. Böylece, bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alacakken, aynı videonun büyüklüğü değişmeyeceği için abonenin internet kotasından düşen miktar da değişmeyecek. 4.5G için verilen hızlar ise cihaza, bölgeye ve yoğunluğa göre değişecek.  

4.5G uyumlu cihaz ve SIM kart gerekecek 
Vodafone abonelerinin 4.5G'yi kullanabilmesi için öncelikle 4.5G uyumlu bir cihaza ve SIM karta sahip olması gerecek. 4.5G uyumlu cihaz ve SIM karta sahip aboneler, 4.5G'ye kayıt olarak bu yeni teknolojiden yararlanabilecek. 

Vodafone aboneleri, hem cihazlarının ve SIM kartlarının 4.5G uyumlu olup olmadığını öğrenmek, hem de 4.5G'ye kayıt olmak için 4.5G yazıp 4545'e gönderebilecek. 

Abonelerin bu teknolojiyi kullanabilmek için cihazlarındaki mobil şebeke ayarlarından LTE, 4G veya 4.5G'yi seçmeleri de gerekecek. Bu koşulları yerine getiren aboneler, Vodafone Türkiye'nin 81 ildeki geniş kapsama alanı içinde oldukları sürece 4.5G teknolojisini kullanabilecek.

4.5G'ye geçiş ücretsiz olacak 
Vodafone aboneleri, 4.5G'yi kullanmak için herhangi bir ücret ödemeyecek. Akıllı telefon sahibi olup SIM kartı 4.5G uyumlu olmayan aboneler, eski ve uyumsuz SIM kartlarını 4.5G uyumlu SIM kartla ücretsiz değiştirebilecek. 

Akıllı telefonu ve 4.5G uyumlu SIM kartı bulunmayan aboneler ise ücreti karşılığında SIM kartlarını değiştirebilecek ve bir ay geçerli 2 GB internet kazanabilecek. Diğer yandan, 4.5G uyumlu cihazı ve SIM kartı olan, 4.5G'ye kaydını yaptıran ve hattı uluslararası dolaşıma açık olan Vodafone aboneleri, anlaşmalı ülkelerde 4.5G teknolojisinden yararlanabilecek.  

Aynı anda data ve ses kullanılabilecek 
4.5G lansmanıyla birlikte VoLTE (Voice over LTE) adı verilen teknoloji sayesinde sesin de 4.5G data teknolojisiyle taşınması mümkün olacak. 

Akıllı telefonu VoLTE teknolojisini destekleyen Vodafone aboneleri, aynı anda data ve ses kullanımı yapabilecek. Buna göre, telefonda görüşme yapılırken konum da paylaşılabilecek. 

Daha hızlı çağrı başlatmayı mümkün kılan VoLTE, normal ses görüşmelerinden veya WhatsApp, Skype gibi IP ses görüşmelerinden daha kaliteli ve yalın bir görüşme sağlayacak. VoLTE çağrısı sadece Vodafone'lu aboneler arasında yapılabilecek.CHİP

Ads Area