Ads Area

NİKE KENDİ BAĞCIKLARINI BAĞLAYAN SPOR AYAKKABISINI TANITTI

ABD merkezli spor aksesuarları üreticisi Nike, Geleceğe Dönüş 2 filminin kahramanı Marty McFly'ın 2015 yılına giderek giydiği kendi bağcıklarını bağlayabilen spor ayakkabıyı gerçeğe dönüştürdü. 

Nike'ın Geleceğe Dönüş 2 (Back to the Future Part II) filminden esinlenerek tasarladığı kendi bağcıklarını bağlayabilen spor ayakkabı modeli Nike HyperAdapt 1.0 tanıtıldı. 

Şirketin Çarşamba günü gerçekleştirilen Innovation 2016 etkinliğinde ortaya çıkarılan ayakkabıyla Marty McFly hayranlarının rüyası da gerçeğe dönüşmüş oluyor. 

Çoğumuzun hatırlayacağı gibi Geleceğe Dönüş 2 filminde Marty, 2015 yılına giderek kendi bağcıklarını bağlayan ayakkabılarını giyiyordu. Efsanevi ayakkabı tasarımcısı Tinker Hatfield ve Tiffany Bira tarafından dizayn edilen HyperAdapt 1.0 "adaptif bağcık" sistemi ile geliyor. 
Ayaklarınız ayakkabının içinde yer alan sensörle temas ettiğinde bağcıklar bileğinize bileğinizi saracak şekilde otomatik olarak ayarlanıyor. 

Yan kısımdaki düğmelere basarak da sıkılaştırma ya da gevşetme yapabiliyorsunuz. Şirket daha önce Marty McFly karakterini canlandıran Michael J. Fox için özel bir çift tasarlamış ve filmdeki gibi 21 Ekim 2015 tarihinde kendisine bunları teslim etmişti. 

Nike'ın bu teknolojiye sahip ayakkabılar üzerinde çalıştığı biliniyordu fakat HyperAdapt 1.0 modelinin ticari olarak satışa sunulacak ilk çift olcağı belirtiliyor. Uzun zamandır beklenen kendi bağcıklarını bağlayan spor ayakkabı 2016 sonlarında piyasada olacak. Ancak ne yazık ki sadece ücretsiz sadakat programı Nike+ programına üye olan insanlar tarafından satın alınabilecek.donanımhaber

Ads Area