Ads Area

APPLE MUSİC TÜRKİYE YAYINA GİRDİ

Müzik meraklılarına çok önemli bir haberim var. Tam şu an itibariyle, yani saat 21’de Türkiye’de büyük bir müzik savaşı başladı. 
Apple’ın streaming müzik servisi Apple Music bu akşamdan itibaren Türkiye’de de müzik yayımına başladı.Böylece 3 yıl önce Türkiye pazarına giren Spotify ve Deezer gibi şirketlerle Apple arasında büyük bir yarışa tanık olacağız. 

Haberi bana iTunes Uluslararası Başkan Yardımcısı Oliver Schusser Londra’dan bizzat telefonla verdi. Haber bu akşam saat 21’e kadar ambargoluydu. Şu an itibariyle ambargo kalktı ve müzikseverler için çok önemli bu haberi size veriyorum. Haberin ayrıntıları ise şöyle... 
FİYATI NE? 
Apple, ilk 3 ay boyunca bu hizmeti parasız olarak sunacak.
Bundan sonraki sürede ise ayda 9.99 TL ücretle kullanılabilecek. Ayrıca aile olarak kullanım için de özel bir ücretleme modeli sunacak. Bir aile ayda 14.99 TL ödediği taktirde bu hizmeti kullanabilecek. 

ABONE OLAN KİŞİ BU HİZMETİ KAÇ AYGITTA KULLANABİLECEK 
Ayda 9.99 TL ödeyen kişi bunu mobil (cep) telefonunda, iPad’inde, dizüstü bilgisayarında ek ücret vermeden kullanabilecek. 

HANGİ SİSTEMLERDE KULLANILABİLİYOR 
iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, PC, Apple TV ve Android işletmecilerde bu yayınlar alınabilecek. 

ARŞİVİNDE KAÇ ŞARKI VAR: 
Oliver Schusser şu an için arşivlerinde 30 milyondan çok şarkının bulunduğunu söyledi. 

KAÇ ABONESİ VAR 
Apple Music 30 Haziran 2015 günü yayına başladı. Şu an için 10 milyon ücretli abone sayısına ulaştı. Apple Music ayrıca, radio hizmetleri sunacak. 100’e yakın ülkede yayın yapan Beats 1 böylece artık Türkiye’de de dinlenebilecek. Ertuğrul ÖZKÖK/Hürriyet

Ads Area