Ads Area

USBIDI DÜNYANIN EN AKILLI ŞARJ ALETI

Telefonların batarya ömürlerindeki sorunlar ve şarj aletlerinin bozulmasına karşı önlem olarak yapılan UsBidi, hakkettiği ilgiyi Kickstarter üzerinde çoktan görmüş durumda. 

Bildiğiniz üzere telefonların uzun süre şarjda takılı olması, ısınma ve ufak şarj etme dongüsü gibi durumlara yol açıp, telefonumuzun pil ömrünü yavaşça düşürüyor. Geliştirilen akıllı şarj aleti UsBidi sayesinde bütün bunlara engel olmak amaçlanıyor. 

UsBidi şarj aletinin özellikleri 
Android telefonlarda cihaz şarj olunca gelen şarj aletini çıkarın uyarısı ya da Apple’ın da dahil olduğu birçok uzmanın söylediği, telefonunuzun pili dolunca şarjdan çıkarın uyarısı, bataryanın ömrünü uzatmak için önemli etkenlerden. İşte UsBidi’nin içindeki teknoloji ile bize sunduğu en büyük yenilik bu konuyla ilgili olan otomatik devre dışı kalma özelliği. 

Yani geceden şarja taktığımız telefonumuzun pili dolduğu zaman güç otomatik olarak kesiliyor. Böylece ısınma ve mini şarj döngüsü sorunu engelleniyor. Batarya sağlıklı kalıyor ve ömrü uzun oluyor. Diğer bir özellik ise 2 kat hızlı şarj etme. 

Telefonlarımız bilgisayarlarımıza takılı haldeyken normalden daha yavaş biçimde şarj olur. Bunun sebebi aynı zamanda arkada sürekli senkronize etmesidir. Akıllı şarj aleti UsBidi, üzerinde bulunan dokunmatik yüzey sayesinde bir tıkla 2 kat hızlı şarj olma özelliğine geçebiliyor. Böylece senkronizasyon yapmıyorken bilgisayardan da hızlı bir şarj dolumu gerçekleştirme olanağı sağlıyor.  

Bunlarla birlikte opsiyonel kablo boyları, LED ışıklı bildirimler, manyetik özelliği ile mıknatıs gibi yüzeylere yapışması ve renkli kablo seçenekleri de akıllı şarj aletinin özellikleri arasında. Değişik yapısıyla kablo ömründe de uzun süre vaat eden UsBidi, 35 bin dolarlık proje hedefine daha bitmesine 30 gün kala aldığı 391 bin dolar bağış ile ulaşmış, hatta geçmiş durumda. 

 Android için Micro USB ve Apple cihazlar için MFi sertifikalı Lightning kablosu şeklinde iki sürümle gelecek olan şarj aletinin dağıtımına ise 2016 Şubat itibarıyla başlanacak. Ürünün satışı retail sürümde 35 dolar olacakken, Kickstarter'da bağış yapanlar en düşük 23 dolardan ürüne kavuşacak.shiftdelete

Ads Area