Ads Area

SAMSUNG Z3 TİZEN FİYATI BİN TL YE YAKIN OLABİLİR

Genel olarak Android işletim sistemini kullanan Samsung, arka planda ise Intel ile ortaklaşa geliştirdikleri Tizen isimli işletim sisteminin testlerini aralıksız bir şekilde devam ettiriyor. 


Samsung, Tizen’i daha önce Asya ve Rusya’da satışa sunduğu Samsung Z1 isimli modeliyle test etmişti. Nitekim Samsung Z1 uygun fiyatına rağmen, istenilen satış başarısının uzağında kalmıştı. Tizen üzerinde çalışmaya devam eden Samsung, Z1’in ardından şimdide Z3 modeliyle piyasayı yoklamaya hazırlanıyor.  

Samsung Z3 özellikleri Tizen işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Z3 için, basit bir tabirle Galaxy S3 benzetmesini yapsak sanırım pek de yanılmış olmayız. 720p çözünürlüğünde 5 inçlik Super Amoled bir ekranla gelecek olan Samsung Z3, gücünü ise 1.3 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Spreadtrum SC7730S yonga setinden alacak.

1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanına sahip olan telefonda 8 Megapiksellik ana kameraya 5 Megapiksellik ön kamera eşlik edecek. Tizen’in son versiyonu olan v2.3 ile satışa sunulması beklenen Samsung Z3, 2600mAh gücünde bir bataryadan beslenecek.  

Samsung Z3 fiyatı 
Samsung’un 3 sene öncesinin amiral gemisi modellerinde kullandığı sistemi bünyesinde barındıran Samsung Z3 fiyatı da bir hayli makul görünüyor. İlk olarak Hindistan’da satışa sunulacak olan telefonun fiyatı 130 dolar olarak belirlenmiş durumda. 21 Ekim’de satışa sunulacak Samsung Z3, sonrasında başka pazarlarda da boy gösterecek. 

Samsung Z3’ün ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Eğer ülkemizde de satışa sunulursa Samsung Z3 Türkiye fiyatı, güncel döviz kurları ve vergilerle birlikte 750TL – 1000TL arasında olacaktır. 

Fakat market desteği neredeyse sıfır olan Tizen’i kullanan bir akıllı telefona bu kadar para verilir mi? İşte orası tartışılır. Öyle görünüyor ki Samsung, Tizen üzerindeki çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Fakat Samsung, Tizen’i gerçek anlamda akıllı telefon pazarına sokmak istiyorsa, Z1 ya da Z3 modelleri yerine Tizen içeren amiral gemilerine de yer vermeli.shiftdelete

Ads Area