Ads Area

SAMSUNG GALAXY NOTE 5 28 AĞUSTOSTA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Samsung dün akşam düzenlediği etkinlikte Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modellerini resmiyete kavuşturdu. 


Ancak Note 5 modelinin bu yıl içerisinde Avrupa'da s atışa sunulmayacağı açıklandı. Şirket şimdilik ABD ve Asya pazarlarına daha fazla önem verirken yeni model 2016 yılı içerisinde Avrupa'da da satılacak. 

Ancak bir kaç aylık eskime Note 5'in albenisini kaçırabilir, diğer yandan yeni iPhone 6S Plus modeli de önemli bir rakip olarak piyasada bulunuyor olacak. 

 S6 Edge Plus modelinin Avrupa'da satılması ise Note 5'in için oluşan soru işaretlerini çoğaltıyor. Samsung bu pazardaki kullanıcıların Note ailesine ilgi göstermediğini düşünüyor olabilir. Yine de tercih etmek isteyen kullanıcıların bazıları S6 Edge Plus modeline yöneleceklerdir. 

 Ülkemizde ise her iki model de 28 Ağustos'ta satışa çıkıyor. Ön siparişlerin ise 21 Ağustos'tan itibaren açılması bekleniyor. Bazı GSM operatörleri ise Note 5 ile birlikte tarife sunabilmek için kullanıcı taleplerini toplamaya başlamış durumda. 

Samsung etkinlik sırasında fiyat söylemekten kaçınırken Türkiye'de Note 5 için genel fiyat beklentisi 2500 TL üzeri, S6 Edge Plus için ise 3000 TL veya daha üzeri seviyelerinde.

Galaxy Note 5 modeli üç nesil boyunca ekran boyutunu muhafaza etmeyi başardı ve 5.7 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran yine bu dev modelde yerini aldı. 

Samsung’un bu yıl çok konuşulan Exynos 7420 yongaseti de yine değişmeden kaldı. 4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini birarada barındıran yongaseti 14nm fabrikasyon süreci sayesinde daha iyi performans gösteriyor ancak daha az enerji tüketiyor. 

8 çekirdekli Mali-T760 grafik birimi artık önceki nesil durumuna gelse de yine görevini başarıyla yerine getiriyor. Galaxy Note 5 modeli Samsung’un ilk 4GB belleğe sahip akıllı telefonu ünvanını da kazandı. 

LPDDR4 bellek sayesinde sistemin akıcılığı için daha fazla bant genişliği elde edilirken, 32GB depolama kapasitesi de yine UFS 2.0 standardı ile çok hızlı veri aktarımlarına imkan tanıyor. Yani iç tarafta çok rahat nefes alabilen ve az enerji tüketen bir sistem mevcut. 

Ancak microSD desteği mevcut değil. Samsung kamera kısmına da dokunmazken, 16MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera ve 5MP çözünürlüğünde ön kamera korunuyor. Ancak her iki sensör de f/1.9 aralığı ve geniş lensleri ile daha geniş bir görüş alanı sunuyor. Batarya tarafında da kesinti sözkonusu. 

Artık modelde 3000mAh gücünde batarya mevcut. Gerek işlemci gerek RAM gerekse depolama belleğinin yeni teknolojilerle donatılması enerji tasarrufunu olumlu etkiliyor ve tasarruf modu ile Samsung bir günü rahatlıkla çıkarabileceğinizi belirtiyor. 

 TouchWiz arayüzünü baştan aşağı değiştiren Samsung, Galaxy S6 serisindeki sürüme biraz daha rötuş yaparak sade ve akıcı bir arayüz elde etmiş. S-Pen kalemi artık kilit ekranı üzerinde doğrudan not alabiliyor. Bunun için ana ekrana geçiş yapmaya gerek kalmıyor. 

Ayrıca kalemin veri girişindeki gecikmeler de en aza indirilmiş. Parmak izi okuyucusu da artık KNOX güvenlik platformu ile korunuyor. Android 5.1 işletim sistemi üzerinde çalışyor.donanımhaber

Ads Area