Ads Area

SAMSUNG LAPTOPLARDA WİNDOWS GÜNCELLEMELERİNİ ENGELLEYEN BİR YAZILIM ORTAYA ÇIKTI

Microsoft, Windows işletim sistemindeki güvenlik açıklarını kapatmak ve performans iyileştirmeleri yapmak için sık sık güncelleme yayınlıyor. 

Bu güncellemeler ile Windows daha stabil ve güvenli hale geliyor. Güncellemenin büyük önem taşıdığı Windows işletim sistemli Samsung laptoplarda bugün ilginç bir olay yaşandı. İzinsiz, Güncelleme Engelliyor! 

Samsung marka laptoplarda, Windows güncellemelerini engelleyen bir yazılım tespit edildi. “Disable_Windowsupdate.exe” ismindeki bu yazılım ilk etapta virüs sanılsa da, yazılımın sertifika bölümü görüntülenince ortaya çok ilginç bir durum çıktı. 

Disable_Windowsupdate.exe yazılımında Samsung’un imzası bulunuyordu. Samsung, kullanıcıların izni olmadan güncellemeleri bu yazılım ile engelleyebiliyor. İzinsiz, güncelleme engelleyen bu yazılımı C:/ProgramData/Samsung dizininde "Disable_Windowsupdate.exe" uygulamasını silerek kaldırabilirsiniz. 

Daha önce bu tip olay Lenovo firmasında yaşanmıştı. Lenovo laptoplarda Superfish isminde virüs bulunmuştu. Superfish ismindeki bu zararlı yazılım reklam amaçlı tasarlanmıştı. 

Superfish, sürekli reklamlar göndererek kullanıcıların çileden çıkmasına neden oluyordu. :: Lenovo Virüsü Artık Silinebiliyor Lenovo Superfish, Windows Defender’a gelen güncelleme ile silinebiliyordu. Bakalım Samsung’un güncellemeleri engelleyen yazılımı nasıl çözülecek? shiftdelete
Tags

Ads Area