Ads Area

İNTERNETTE SON TREND MEERKAT VEYA PERİSCOPE İLE CANLI VİDEO YAYINI

Meerkat veya Periscope uygulamalarını kullanan binlerce insan telefonlarından yayın yapıyor ve diğer kullanıcıların yaptığı yayınları izliyor. 

Bu yayınların en önemli özelliği anlık olması. Meerkat’te yayınların tekrarı yok, Periscope’ta ise sadece 24 saat tekrar izlenebiliyor. Sonrasında kayboluyor. Uygulamalar şimdilik iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlar için geliştirilmiş. Periscope iOS 7.1 ve üstüyle, Meerkat iOS 8’le çalışıyor. 

Android ve Windows versiyonu henüz yok. Kullanıcıların sokakta yürürken, evinin içini dolaşırken veya yemek yerken çekim yaptığı uygulamada, dünyanın dört bir tarafından “bana soru sor” diye yayın yapan kız ve erkeklere rastlamak da mümkün. 

Bununla birlikte araba kullanırken, sinema salonunda film izlerken veya uçak kalkarken yayın yapanlara da denk geliyorsunuz. Uygulama gazeteciler tarafından da hızla benimsendi. Türkiye’den Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İrfan Değirmenci, Metin Yıkar gibi isimler Periscope’u aktif kullananlar arasında. 

Uygulamayı keşfetmemiş olan bir kesim varsa o da politikacılar. Henüz Türkiye’den hiçbir siyasi lider bu uygulamaları kullanmayı akletmiş değil. Oysa giderek artan sayıda genç bir kitle burada toplanıyor. zaman

Ads Area