Ads Area

SAMSUNG İNTERNETTEN SATIŞ KONSEPTİNE ÖNEM VERİYOR

Xiaomi'nin sadece çevrimiçi perakende mağazasından yaptığı satışlarla Çin genelinde popüler olması ve yüksek satış rakamların ulaşması rakiplerini de harekete geçirdi.

Lenovo internet üzerinden satış yapacak ayrı bir marka üzerinde çalışırken, Meizu da bazı modellerini internet üzerinden satmaya başladı. Kargo firmalarının gittiği her noktaya ulaşabilen üreticiler bu sayede fazla satış noktası açmak, perakende zincirlerine bedel ödemek ve personel işe almak gibi maliyetlerden kurtuluyor, cihazlarını daha ucuza satabiliyor ve sürümden kazanıyor. 

Çinli üreticilerin özellikle Asya'da internet üzerinden satış yaparak rakiplerine üstünlük sağlaması teknoloji devlerinin gözünden kaçmıyor. 

Sektörden gelen iddialara göre Samsung, internet satışları sayesinde Xiaomi'nin alt seviye pazarda başarılı işler yaptığına inanıyor ve benzer bir stratejiyi Asya'da kendisi de uygulamak istiyor. Bu sayede satışlarda gözle görülür bir artış yaşanması ihtimali var. 

Samsung ayrıca pazarlama ve reklam konusunda da Asya'daki varlığını artırmayı planlıyor. Ancak bu strateji sadece Asya pazarlarına özgü kalacak. Gelişmiş ülkelerde bu tarz bir strateji belirleyerek perakende zincirlerini ve operatörleri kenarda bırakmak Samsung için bir dezavantaj oluşturabilecek nitelikte. 

Aslına bakıldığında Samsung akıllı telefon pazarında Xiaomi'yi dörde hatta beşe katlıyor. Ancak firmanın pazarda yaşadığı durgunluğa çare bulmak ve erken tedbir almak adına küçük olsa da başarılı rakiplerinin stratejik hamlelerini izlediğini görüyoruz. donanimhaber

Tags

Ads Area