Ads Area

MOZİLLA,TÜRKİYE'DE YANDEX'İ SEÇTİ

Geçtiğimiz 2014 Kasım ayında Google ile yollarını ayıran Mozilla Vakfı, farklı ülkelerde farklı arama motoru hizmetleri ile anlaştı.

 İlk olarak Amerika'daki kullanıcılar için Yahoo'yu seçen Mozilla, daha sonra Rusya'daki Firefox kullanıcıları için Yandex ile anlaşmıştı. Amerika ve Rusya'dan sonra ise sıra Firefox'un geniş kullanıcı kitlesine sahip olduğu bir diğer ülke olan Türkiye'ye geldi. 

Türkiye'de Google'ın ardından en büyük paya sahip olan Yandex, Mozilla Vakfı ile yapılan anlaşma neticesinde, artık Türkçe Firefox tarayıcısını kullananların varsayılan arama motoru olacak. 

Bugün Mozilla Blogu üzerinden yapılan açıklamada, Firefox'un mobil ve masaüstü olmak üzere tüm platformlarındaki uygulamaları, Türkçe dil ile kullananlar, varsayılan arama motoru olarak Yandex'i kullanacakları belirtildi. 

Açıklamada ek olarak Yandex Türkiye COO'su Milena Djuricic'in "Biz Türkiye'de Yandex'in kullanıma açılması sonrasında, önemli ölçüde yol kat ettik ve büyük bir pay elde etmeyi başardık. 

Halen kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak için yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ortaklık ile çabalarımızın boşa gitmemiş olduğunu görmek heyecan verici." açıklamalarına yer verildi.shiftdelete

Ads Area