Ads Area

SONY XPERİA Z3 COMPACT HEM KÜÇÜK HEM YETENEKLİ

Yeni nesil akıllı telefonların ekran boyutu her yıl biraz daha büyüyor. Bununla birlikte markalar, popüler modellerin daha küçük ekranlı versiyonlarını da piyasaya sürmekte. 

 İşte Xperia Z3 Compact tam da böyle bir ürün. Sony’nin amiral gemisi Xperia Z3’le hemen hemen aynı özelliklere sahip olan bu telefonun ekranı 4.6 inç genişliğinde. Ekran çözünürlüğü 1,280 x 720. Xperia Z3’ün ekran genişliği ise 5.2 inç. 

Suya dayanıklı olan bu cihazın en dikkat çekici yönlerinden birisi, gelişmiş kamera özellikleri. Sony G lensi, f/2.0 diyafram açıklığına ve 20.7 megapiksel çözünürlüğüne sahip. 4K video kaydı, sesli fotoğraf, zaman atlamalı video, ağır çekim, panorama gibi özelliklerinin yanında, DSLR kamerası gibi arka planı bulanık fotoğraf çekme, kullanıcının yüzünü fotoğraf ve videoya ekleme gibi farklı efektleri bulunuyor. 

Başka bir Sony Xperia veya Wi-Fi özellikli Sony kameraya bağlanıp, aynı mekanı farklı açılardan çekip tek bir fotoğraf karesinde birleştirmek gibi sıradışı bir özelliği de var. 

Xperia Z3 Compact’ın bir diğer dikkat çekici yönü ise pil ömrü. 2,600 MAh bataryaya sahip olan bu cihaz, neredeyse 2 güne yakın kullanım imkanı sunuyor. 2GB sabit belleğe sahip olan bu cihazın dört çekirdekli 2.5 GHz Snapdragon 801 işlemcisi oldukça iyi performans sunmakta. 

Android 4.4.4 işletim sistemine sahip olan bu telefon, Sony’e özel bir arayüze sahip. 16 GB’lık sabit depolama alanı micro SD kart desteği sayesinde 128 GB’a kadar yükseltilebiliyor. Sonuç olarak Xperia Z3 Compact’in piyasadaki en iyi Android cihazlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.zaman
Tags

Ads Area