Ads Area

TEKNOSA TÜRKİYE'NİN 81 İLİNE MAĞAZA AÇTI

TeknoSA, Şırnak Cizre'de mağaza açarak 81 ilde olma hedefine ulaştı. Şirket, böylece toplam mağaza sayısını 310’a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mağaza sayısını ise 38'e çıkardı. 

Mağazanın açılışında konuşan Genel Müdür Necil Oyman, “Bundan 14 yıl önce çıktığımız yolda, tüm Türkiye’ye teknoloji götürmeyi, tüm vatandaşlarımı-zın teknolojiye erişmesini hedefledik. Bugün Şırnak Cizre’de açtığımız mağazamız ile bu büyük hedefe ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

81 ilde olma hedefimize, dünya bilim tarihinde robotun atası kabul edilen El-Cezeri’nin vatanında ulaşmış olduk” dedi. Performans İstanbul gibi Şirketin online sitesinin nüfusa göre en fazla Şırnak'tan ziyaret edildiğini kaydeden Oyman, bölgede çok ciddi potansiyel olduğunu aktardı. Ardahan mağazasını kısa bir süre önce açtıklarını hatırlatan Oyman, şöyle devam etti: “Şu anda ortalama bir İstanbul mağazamızın performansını yakalamak üzere. Bölgedeki tüm mağazalarımızın performansından memnunuz. 

Diyarbakır, Van, Gaziantep, Şanlıurfa en iyi iş yapan iller… Şırnak, Hâkkari, Mardin ve Tunceli, Teknosa.com’u da en çok kullanan ve trafik artışı en yüksek olan iller arasında yer alıyor. Ardahan’daki Teknosa.com satışları, 2014 yılında 2013 yılına oranla yüzde 50 artış gösterdi. Şırnak ise ziyaret artışında yüzde 2 bin oranıyla bölgenin yıldızı oldu. Şirketimizin hedefi Türkiye'nin her köşesine teknoloji götürmekti ve bunu başardığımız için mutluyuz.” 

Çoklu kanala odaklandı Perakende sektörünün geleceğinde çoklu kanal (omni-channel) yapılanmasının büyük önem taşıdığına da değinen Necil Oyman, “Geçtiğimiz yıldan itibaren çoklu kanal stratejisine dönük yatırım-larımızı artırmaya başladık. Müşterilerimizin, mağazaları-mızdan, bilgisayardan, cep telefonundan veya tabletten alışveriş yaparken bütünsel ve tek bir deneyim yaşamalarına öncelik veriyoruz. Her yerde her kanalda erişilebilir olmayı hedefleyen TeknoSA, çoklu kanal anlamında dünyanın en iyi 7 şirketi arasındayız” diye konuştu. 

Mobilde 750 bine ulaştı Necil Oyman'ın verdiği bilgiye göre indirilen mobil uygulamalar ile akıllı telefon ve tabletlerde 750 bin TeknoSA mağazası var. Mobil trafiği 4.5 kat artarken Türkiye'de satılan her 10 tabletin 6'sı, her 3D ve HD televizyonun 6'sı TeknoSA mağazalarında satılıyor. 

Cep telefonlarına taksit sınırlamasının ardından mağazalarında bireysel kredi vermeye başladıklarını da hatırlatan Oyman, “15 dakikada bir kredi vermek hayalimizdi. Müşteri talepte bulunsun, anında kullansın dedik. Bugün 10 dakikada süreci tamamlıyoruz. Alınan kredilerin yüzde 75'i cep telefonlarına kullanılıyor. Mağazalarımızda her gün ortalama 1 kredi veriliyor” dedi. 

 81 ile 81 lira indirim TeknoSA, 81 ile ulaşmanın şerefine 17-21 Eylül tarihleri arasında tüm TeknoSA mağazalarında ve Teknosa.com’da özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında, 800 lira ve üzeri alışverişlerde LED TV’den ev sinema sistemine, cep telefonundan tablete ve küçük ev aletlerine, 8 ayrı üründe 81 TL’lik özel fırsatlar sunulacak. 

Yerliler güçlü geliyor Necil Oyman yerli telefonların da yabancılarla kıyasıya rekabet edebildiğini belirterek, “Çoğunu inceledim. Güçlü ve tasarımı güzel cihazlar yapılmış. Satış performansını değerlendirmek şimdilik erken olsa da taksitlerin etkisi ve uygun fiyatlarıyla yabancıları bu noktada çok yoracağa benziyor” açıklamasında bulundu.otohaber

Ads Area