Ads Area

SAMSUNG NOTE 4 VE NOTE EDGE MODELLERINI TANITTI

Ayrıca SIM kart takılan Gear S akıllı saat ve Facebook tarafında satın alınan Oculus ile işbirliği yaparak çıkardığı akıllı gözlük Gear VR'ı ilk kez tanıttı. 

Samsung Galaxy Note serisinde 2 farklı ürünle geliyor. Note 4 ve Note Edge ile kalem kullanarak büyük ekrana sahip akıllı telefonun yetenekleri artıyor. Ön kamera 3.7 MP, arka kamera 16 MP çözünürlüğe sahip. Özçekim (Selfie) fotoğraflar için arka kameranın altındaki flaşa dokunmak yeterli oluyor. 

Ayrıca geniş açılılı özçekim fotoğrafı için ön kamera ile panoroma çekim yapmak yeterli oluyor. 

30 DAKİKADA YÜZDE 50 ŞARJ 
Note 4, 8.5 mm inceliğe 176 gram ağırlığa ve 2.5 D ekran ve Siyah Beyaz ve Altın rengi olacak. Metal çerçeve daha güçlü ekran kırılmalarını önlemeyi hedefliyor. Kalem yetenekleri artarken kalem çoklu akıllı seçim yaparak hepsini tek ekranda topluyor. 

Pil ömrü için çok iyi haber yok. Ancak yine de aşama kaydedilmiş. Ekran çözünürlüğü artmasına rağmen pil ömrü artıyor. Hızlı şarj ile 30 dakikada pilin yüzde 50'si dolmuş oluyor. Yeni aksesuarı LED Cover yani ekran kapalıyken saati ve aramaları görmenizi sağlıyor. Swarovski ile yapılan işbirliği sonucu Note 4 ve Gear S akıllı saat için özel aksesuarlar kullanıma sunulacak. 

NOTE EDGE AKILLI YANAK 
Büyük ekranlı telefonların tek elle kullanımı zordur. Samsung Note EDGE serisinde ekranın sağ sütunu hafif kavis yaparak bilgi ekranına dönüşüyor. 

Ayrıca tek elle büyük ekranı kontrol etmenin zor olduğunu düşünenler için başparmak kolaylığı sunuyor. Kılıf ekranı kapatsa da "akıllı yanak" (smart edge – akıllı köşe) dediğimiz kısımdan bildirimler görülebiliyor. Bu dik köşeden neredeyse tüm uygulamalara ulaşılabiliyor. 

AKILLI SAAT ARTIK TELEFON 
Samsung'un Gear S serisini artık akıllı telefonun SIM kartına ihtiyacı yok. Artık akıllı saat olmaktan çıkıp tek başına telefon oldu. 2 inç Amoled ekrana sahip GearS'in bildirimleri görmek için parmağınızı sola sürüklemeniz yetiyor. Uygulamalar yukarı hareketle hemen saatin ekranına gelirken sağ tarafa hareketle akıllı pencereler geliyor. 

AKILLI GÖZLÜK DEV SİNEMAYA DÖNÜŞÜYOR 
Sanal gerçeklikte dev işbirliği yapan Samsung ve Facebook'un satın aldığı Oculus Gear VR'ı ilk kez tanıttı. 175 inç (yaklaşık 430 ekran) büyüklüğe sahip bir sinema ekran dönüşen Gear VR, sinema, oyun ve eğitim içeriğini bambaşka ortama taşıyor. 

Oculus CTO'su John Carmack tanıtımda sahne alırken bu dev işbirliğinin henüz başlangıç adımları olduğunu söyledi. Gear VR Sinema Innovator's Edition sinema, oyun ve eğitim konusunda yeni adımlar atıyor. Samsung akıllı gözlük tarafında uygulama ve içerik ekosistemini genişletmeyi de hedefliyor. Facebook ile içerik işbirliği de bu ürünü izleyebilir.
Tags

Ads Area