Ads Area

NOKİA AKILLI OTOMOBİLLERE YATIRIM YAPIYOR

Resmi olarak Microsoft’a satışının ardından Nokia, en son Connected Car girişimlerine 100 milyon dolarlık bir fon ayırdığını duyurdu. 

Nokia, cep telefonu biriminin resmi olarak satışından sonra ilerleyen dönemde potansiyel olarak yükseleceğini düşündüğü akıllı otomobil sektörüne yöneldi. Bu yüzden, otomobiller için daha fazla bilgisayar ve iletişim teknolojisi geliştirilmesi adına, Connected Car’a 100 milyon dolar yatırım ayırdığını açıkladı. 

Fon, Nokia’nın girişim sermayesi kanalı Nokia Growth Partners (NGP) tarafından yönetilecek. Nokia’nın Microsoft’a devredilmeyen birimlerinden biri olan HERE ile yürütülecek proje, zaten halihazırda otomotiv sektöründe yer bildirimi ve haritalama servisleri sağlıyor. 

Connected Car fonu, toplamda 700 milyon dolarlık bir fon yöneten NPG’nin ABD, Hindistan, Çin ve Avrupa’daki küresel operasyonlarını kapsayacak. Telefon biriminin Microsoft’a resmi olarak satışının ardından Nokia, aslında bir tür yeniden yapılanma sürecine de girdi. 

Bunlara geçtiğimiz haftalarda CEO olarak Rajeev Suri ve Türkiye Genel Müdürü olarak da Sertaç Şener’in getirilmesi örnek verilebilir. Firmanın meşhur Connecting People sloganı da Technologies for Connected World (bağlı bir dünya için teknoloji) olarak değiştirildi.akşam
Tags

Ads Area