Ads Area

WİNDOWS PHONE ÜRETİCİLERE ÜCRETSİZ SUNULDU

Windows Phone işletim sistemi, her geçen gün akıllı telefon pazarındaki yaygınlığını arttırıyor. Buna rağmen Microsoft’ın işletim sistemi henüz Android ve iOS gibi rakip işletim sistemlerinin popülerliğini yakalayabilmiş değil. 


Ancak Microsoft bu durumu değiştirmek ve Windows Phone işletim sisteminin kullanımını yaygınlaştırmak için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Windows Phone işletim sistemi kullanımını yaygınlaştımak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında yükselişte olan akıllı telefon pazarlarına yönelen Microsoft, oldukça geniş bir telefon kullancısı kitlesine sahip olan Hindistan’da da çalışmalarına başladı. 

Hindistan’ın gazetelerinden olan The Times of India’nın haberine göre Microsoft, düşük maliyetli Windows Phone cihazların üretilmesi için Hindistanlı telefon üreticileriyle görüşme halinde. Windows Phone işletim sistemiyle çalışan düşük maliyetli telefonları üretime geçirmek için kararlı olan Microsoft, bu amacına ulaşmak için fedakarlık yapmaktan da çekinmiyor.

The Times of India’da yayınlanan habere göre Microsoft, Hindistanlı iki farklı telefon üreticisini Windows Phone işletim sistemli cihazlar üretmeye ikna edebilmek için normalde aldığı lisans ücretinden feragat etti. 

Bu Microsoft açısında benzeri görülmemiş bir hareket. Telefon bölümündeki gelirlerinin büyük bir bölümünü lisans anlaşmaları sayesinde elde eden Microsoft, cep telefonu pazarındaki ortağı Nokia’dan bile lisans ücreti almasıyla biliniyor.(SCROLL)

Ads Area