Ads Area

PLAYSTATION 4'E GEARS OF WAR DARBESİ

Microsoft, video oyun yayımcısı Epic Games ile yaptığı anlaşma kapsamında Gears of War'un "mevcut ve ileride sunulacak tüm oyunlarını, eğlence içeriklerini ve ticari haklarını' satın aldığını duyurdu. 


Anlaşmanın ardından, Epic Games'im eski üretim direktörü Rod Fergusson'un yapım stüdyosunun başına geleceği, Gears of War'un geliştirilmesi görevinin de Kanadalı Black Tusk Studios şirketine verileceği belirtildi. Black Tusk Studios, oyuncuların beklentilerini karşılayacak yeni Gears of War oyunlarının hazırlanması adına Fergusson'un en doğru isim olacağını ifade etti. 

Xbox 360'ta ilk kez 2006 yılında oyunseverlerin karşısına çıkan First Person Shooter (FPS) türü Gears of War, toplamda 22 milyon satışı geçerken, 1 milyar dolar gelir sağladı. Microsoft ve Epic Games, geçtiğimiz yıl Gears of War: Judgment oyununu sunmuştu. 

Microsost, Gears of War'un haklarını satın alarak en büyük darbeyi rakibi PS4'e vurdu. Epic Games'in eski başkanı Mike Capps, 2011'de oyunu PS'a genişletmek istediklerini belirtmişti. Microsoft, bu olasılığı tamamen ortadan kaldırmış oldu.NTV

Ads Area