Ads Area

WİNDOWS HATA MESAJLARI BİLGİLERİNİZİ SATIYOR

Piyasaya henüz sürülmemiş dizüstü bilgisayarlar son kullanıcıya ulaşmadan önce içine casus yazılım yükleyen NSA'nın Windows hata mesajlarını da kullandığı ve bilgi topladığı ortaya çıktı. Sahte rapor penceresi
ABD’deki Ulusal Güvenlik Ajansı NSA ile ilgili gizli bilgiler gelmeye devam ediyor. 

NSA’de çalışan eski CIA görevlisi Edward Snowden’in sızıntıları dünyayı çalkalamayı başarıyor. Son bilgilere göre X-KEYSCORE adı verilen NSA programı şifrelenmemiş tüm internet trafiğini takibe aldı. E-postalar, online sohbet ve genel internet gezintisi haricinde başka kanallar da takip edildi. 

Gerçek hata raporu penceresi 


WINDOWS'TAKİ HATA RAPORLARI DA CASUSLUĞUN BİR PARÇASI 
Der Spiegel haberine göre Microsoft Windows işletim sisteminin çökme sonrası gönderdiği hata raporları da işin parçası. Bu raporlar sayesinde kullanıcının sistemi, kullandığı yazılımlar, donanım özellikleri ve takılı çevre birimleri analiz edilebiliyor. 

Görünüşe bakılırsa NSA işi ilerletmek için buna benzer bir sahte görsel hazırladı. Görüldüğü gibi fontu kısmen farklı olan amatörce hazırlanmış çalışmayla kullanıcı hata raporu gönderdiğini sanırken NSA’e faydalı bilgileri aktarmış oluyor. Ardından sistemindeki açık bulunuyor ve pasif takip için ilgili uygulamalar kuruluyor. 

Bununla yetinmeyen NSA işini kolaylaştırmak için PC, dizüstü bilgisayar üreticilerine yanaştı ve özel bir programı fabrikada kurmalarını istedi. Online oyun dünyasına da sızmış olan NSA’in TAO ajansı Windows içeren sistemlere uzaktan erişip kontrolü ele geçirebiliyor. Gerekli durumlarda satılan PC’ler öncelikle NSA tarafından dikkatli biçimde açılıyor ve özel uygulamalar yüklendikten sonra kullanıcıya iletiliyor. 

Yeni ve temiz bir bilgisayar aldığını sanan kullanıcı rahat biçimde takip edilebiliyor. Duruma göre arka kapı bırakan özel tip donanımlar da eklenebiliyor. Böylece format atılsa da erişim engellenmiyor.bugün

Ads Area