Ads Area

VODAFONE TÜRKİYEDE VESTELE AKILLI TELEFON ÜRETTİRECEK

Vodafone Türkiye, aralık ayında Vestel tesislerinde kendi markasını taşıyan akıllı telefon üretimine başlayacak. İcra Kurulu Başkanı Öğüt, “Türkiye’de akıllı telefon üretmenin faydası, fiyatı 200 TL seviyelerine çekebilmek olacak” dedi. 


Türkiye’de son 4.5 yılda 3.7 milyar lira yatırım yapan Vodafone Türkiye, iki yıl içinde teknolojik altyapı, bulut teknolojileri ve M2M alanlarında yatırımlarını yoğunlaştırmayı planlarken, akıllı telefon penetrasyonunu artırmak amacıyla kendi markasıyla Vestel’in tesislerinde telefon üretimine başlayacak. 

Yılda 800 milyonluk yatırım Yarıyıl sonuçları ve yeni dönem hedeflerine ilişkin toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, yılda ortalamada 800 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyerek gelecek iki yılda daha önce yaptıkları yatırımdan daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. 

Öğüt, “Vodafone Group iki yıl için 7 milyar sterlinlik ek yatırım bütçesi açıkladı. Bu bütçeden Türkiye’nin hak ettiğinden fazlasını almak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Teknolojinin hayatımıza getirdiği küçük mucizeleri, Vodafone’nun kolaylık konsepti ile birleştirip ‘Mucizeler Vodafone’da İşte Bu Kadar Kolay’ diyoruz” dedi. 

Dijital dönüşüm hareketi Vodafone Türkiye’nin güçlü yatırım döneminde atacağı önemli adımlardan birinin de yerli üretim akıllı cep telefonu olacağına işaret eden Öğüt şöyle devam etti: “Yerli üretim akıllı cep telefonu Vodafone Blade V aralık ayında tüketicilerle buluşacak. Kendimizi dijital dönüşümün lideri olmaya aday olarak konumluyoruz ve yatırımlarımızla şekillendireceğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ni ilan ediyoruz.” 

Fiyatlar makul seviyeye inecek Akıllı cihazların Türkiye’de yayılmasını artırmak ve fiyatların makul seviyeye inebilmesi için Vodafone markalı cihazların Türkiye’de üretilmesini planladıklarını söyleyen Öğüt, “Aralık ayında Türkiye’de ilk Vodafone markalı cihazın üretimine başlıyoruz. Türkiye’de akıllı telefon üretmenin faydası, fiyatı 200 TL seviyelerine çekebilmek olacak” diye konuştu.BUGÜN

Ads Area