Ads Area

IPHONE 5S VE IPHONE 5C TANITILDI

iPhone 5S ve iPhone 5C’ler, 20 Eylül tarihinde ABD, Japonya, İngiltere ve Çin'in de aralarında olduğu 9 ülkede satışa sunulacak. Cihazların Türkiye resmi satış tarihi ise Aralık ayında. 


iPhone 5S bir önceki modelin biraz daha gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkarken, iPhone 5C yeşil, beyaz, sarı, kırmızı ve mavi olmak üzere 5 ayrı renk seçeneği ile dikkatleri çekiyor.

iPhone 5’in bir üst modeli olan iPhone 5S’in dikkat çeken yeni özellikleri şunlar: 
Gümüş, altın ve uzay-gri olmak üzere üç ayrı renk seçeneği 200’den fazla yeni özellikle gelen iOS 7 işletim sistemi 64 bit destekli A7 çip sayesinde iki kat daha hızlı işlem kapasitesi ve grafik özelliği Ağır çekim video, saniyede 20 kare fotoğraf çekimi, gerçek tonlu flaş, sarsıntı engelleme, video zoom, f/2.2 lens genişliği gibi özelliklere sahip olan iSight kamera Parmak izi okuma teknolojisine sahip giriş düğmesi 3G konuşmada 10 saat, beklemede ise 250 saat pil ömrü 

iPhone 5C’nin ön plana çıkan özellikleri ise şunlar: 
 5 farklı renk seçeneği iPhone 5C için özel olarak tasarlanmış 6 farklı telefon kılıfı seçeneği Çelik takviyeli polikarbonat gövde 4 inç genişliğinde retina ekran A6 çip işlemci 8MP iSight kamera ve beş elementli lens iOS 7 işletim sistemi Bluetooth 4.0 ve 802.11 a/b/g/n Wi-Fi 10 saat konuşma, internet veya video izlemeye yetecek kadar pil ömrü 13 Eylül’de ABD, Japonya, İngiltere ve Çin'in de bulunduğu 9 ayrı ülkede ön sipariş toplanacak olan telefonlar, 20 Eylül’de satışa sunulacak. 

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100’den fazla ülkedeki resmi satış tarihi ise Aralık ayında içerisinde olacak. Türkiye satış fiyatları henüz belirsiz. Apple CEO’su Tim Cook ve üst düzey yetkililerin de bulunduğu etkinlikte ayrıca iOS 7 işletim sisteminin son versiyonunun da duyurusu yapıldı.

iPhone 4 ve iPad 2 sonrasında üretilen mobil cihazlarla uyumlu olan iOS 7 işletim sistemi 18 Eylül'den itibaren ücretsiz olarak indirilebilecek.ZAMAN
Tags

Ads Area