Ads Area

TURKCELL T40 EYLÜLDE SATIŞTA

Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirilen Turkcell T40 üretim aşamasına geldi. 


Eylülde satışa sunulacak cihazın dahilî hafızası 4 GB iken ağırlığı ise yalnızca 135 gram. Pili yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma süresi sunan T40, sıfır deklanşör gecikme (Zero-Shutter Delay) özelliğiyle de her anı yakalamanızı sağlıyor. 

Turkcell’in kendi adını verdiği son telefonu Turkcell T40 görücüye çıktı. Bugüne kadar 1 milyona yakın T serisi akıllı telefon satan Turkcell’in yeni akıllısı Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından geliştirildi. Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı cep telefonu olan Turkcell T40’ın eylül ayının sonunda piyasaya çıkması hedefleniyor. 

Turkcell, Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde yerli akıllı telefon için düğmeye bastığını duyurmuştu. “Gebze” kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi. 

Türk mühendisler tarafından tamamen T40’a özel tasarlanan Turkcell arayüz kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. T40’ın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil internette fırsat eşitliği vizyonuyla yola çıktık, şimdi ise bu hedefimizi daha da ileri taşıyoruz.” dedi.

Ciliv, “Tasarımı ve yazılımı Turkcell Teknoloji mühendislerine ve Türk tasarımcılarımıza ait olan T serisinin yeni üyesi Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonunu ortaya koyarak çok daha önemli bir adım atıyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak yerli akıllı telefonda da öncü olmak bize büyük gurur veriyor. Turkcell T40 ile hedefimiz, sektörün diğer oyuncularını da yerli telefon geliştirmeye teşvik etmek ve bu sayede cari açığın kapatılmasına pozitif katkı sağlamak.” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

 Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ise teknolojiye dayalı yerli üretimin artırılması ve küresel marka oluşturulmasının bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün Türkiye için önemine dikkat çekti. Acarer, “Türkiye, yıllık yaklaşık 16 milyon cep telefonu ithal ediyor. 

2013’ün ilk altı aylık dönemine baktığımızda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7’lik bir artışla 6,2 milyon adet cep telefonu ithal edildiğini görüyoruz.” dedi. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu sayısında 2013’ün ilk yarısında yüzde 11 artış olduğunu belirten Acarer, büyük kısmını akıllı telefonların oluşturduğu bu ithalatın cari açık üzerindeki yükünün hafifletilmesinin hepimizin hedefi olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Turkcell T40, Türk mühendislerin geliştirdiği özel Android arayüzü, Türk motifleri taşıyan arka kapak ve ses tasarımları HD ses özelliği ile konuşma esnasında duru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi bir ses deneyimi sağlıyor, konferans konuşmalarında ve ses tanıma sistemlerinin kullanımında da performansıyla öne çıkıyor. 

Gürültü engelleyici (Noise Cancellation) özelliği ile de dikkat çeken T40 “Fluence çift mikrofon” mikrofon çözümü sayesinde Bir mikrofon kullanıcının sesini alıp en iyi kalitede iletirken, diğer mikrofon arka plan seslerini algılayıp filtreliyor. 

Yani ne kadar gürültülü bir ortamda olursanız olun, telefonun diğer ucundaki kişi, konuşmalarınızı net olarak algılayabiliyor. Daha üst kesim telefonlarda bulunan kamera özellikleriyle gelen Turkcell T40, kamerada da iddialı. Görüntülü görüşme sağlayan ön kameranın yanı sıra 5 MP Flash arka kameraya sahip cihazın gelişmiş kamera özellikleri bulunuyor.ZAMAN

Ads Area