Ads Area

BANK ASYA DIT MOBİLE İLE CEPTEN ALIŞVERİŞ MÜMKÜN

Köprü ve otoyollardaki KGS gişelerinde kullanılan Bank Asya DIT Mobile teknolojisiyle artık cepten alışveriş de mümkün. Banka, yeni uygulama ile cep telefonu üzerinden sınırsız harcama imkânı tanıyor.

Türkiye'nin önde gelen katılım bankası Bank Asya, temassız kart uygulamalarını cep telefonuna taşıdı. Bank Asya'nın DIT Projesi ve şehir kartı çözümlerinin de tamamlayıcı bir parçası olarak geliştirilen DIT Mobile, feribot turnikeleri, DIT taksiler, otoyol ve köprü KGS gişeleri ile diğer pek çok ödeme noktasında kullanılabilecek. Ayrıca MasterCard PayPass sistemini kabul eden temassız POS terminallerinde cep telefonlarını okutarak hızlı ödeme yapılabilecek.

Bank Asya müşterilerine sınırsız limit imkanı ile sunulan DIT Mobile ile banka müşterisi olmayanlar da aylık 500 lira, yıllık 2 bin lira harcayabilecek. Harcama işlemlerinde 35 lira üzeri alışverişler için şifre istenecek. Yeni uygulama, Bank Asya'nın 1 milyon 700 bin müşterisinin yanında isteyen herkesin yararlanabileceği bir şekilde tasarlandı. 8 Aralık'ta Paris'te düzenlenecek olan Avrupa'nın en büyük kart fuarında tüm dünyaya tanıtılacak AsyaCard DIT'ı Türkiye'de ilk olarak Blackberry sahipleri kullanabilecek. 2011 ilk çeyreğinde müşterilerle buluşacak uygulamanın Blackberry'nin ardından taşınabilir hafıza kartı özelliği bulunan (micro SD) tüm telefonlarca kullanılabilecek.

AsyaCard DIT'ı Türkiye'de ilk olarak Blackberry sahipleri kullanabilecek. 2011 ilk çeyreğinde müşterilerle buluşacak uygulamanın Blackberry'nin ardından taşınabilir hafıza kartı özelliği bulunan (micro SD) tüm telefonlarca kullanılabileceğini aktaran Bank Asya Bireysel Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, "DIT Mobil uygulaması cep telefonu kullanıcıları tarafından üç şekilde elde edilebilecek. İlk olarak NFC (yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisi) özelliğine sahip cep telefonları ile uygulama çalıştırılabilir. Fakat bu teknoloji ülkemizde pek yaygın olmadığı için geriye sim kart ya da hafıza kartı seçeneği kalıyor." dedi.

DIT Mobile'a sahip olmak isteyenlerin Bank Asya müşterisi olmasının şart olmadığını vurgulayan Ünal, ilgili hafıza kartının Bank Asya şubelerinde kart ücretinden daha ucuz bir fiyata satın alınabileceğini aktardı. Sim kartlı uygulamada ise telefon numarası değiştirmeye gerek olmadığını söyledi. Türkiye'de çipli kart 2000 yılında hayatımıza girmiş, iki yıl sonra temassız kart uygulamaları başlamıştı. Bank Asya da 2007 yılında başlattığı temassız kart uygulamalarını şimdi cep telefonuna taşıdı.ZAMAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area