Ads Area

Web hosting- Domain name nedir ?

Alan adı (domain name) web sitenizin internetteki adı ve adresidir. Bu adres olmadan internet kullanıcıları web sitenize ulaşamazlar.

Internet kullanıcısı sizin sitenizin adresini (domain name) yazdığı zaman kayıtlı olduğu IP adresine dolayısıyla sizin sitenizin yüklü olduğu bilgisayara yönlendirilir.

web hosting, internet sitenizi dünyaya açan kapılardan bir tanesidir. Bir başka deyişle web hosting, alan adınızı aldıktan sonra yapmış olduğunuz web sitesinin içeriğini depolayıp internet üzerinde var olmasını sağlayan hizmettir.

web hosting süreklilik arz eden bir hizmettir. Bu hizmetin sürekliliğinin arkasında da güçlü bir teknolojik altyapı ve bilgi donanımı yüksek bir teknik ekip yatmaktadır.

Bugün dünyada büyük firmaların ortalama hosting hizmetleri aylık 7 ila 10 dolar arasında değişiyor. Ancak içerik çeşitlenip arttıkça, hosting hizmetinin ücreti de yükseliyor. Türkiye’de de fiyatlar benzer bir skalada seyrediyor. Basit bir kişisel web sitesi tasarımı ve hosting bedeli 5 ila 6 dolardan başlarken kaliteli ve kurumsal bir web sitesi için bu maliyet aylık 75 dolar civarına çıkıyor.

Web hosting paketinin içeriği de, o web sitesine günde kaç kişinin gireceğine ve içerik olarak ne barındıracağına göre değişiklik gösteriyor. Web hosting hizmetlerinin yetmediği noktalarda firmalar “VPS (SanalSunucu)” ve “Dedicated” çözümleri de sunuyor. Bu iki sistemin de temelinde büyük web sitelerine özel, yüksek performansla hizmet yatıyor.

Hangi firmayla çalışmalıyım?
Korsan web hosting firmalarıyla çalışıp para ve zaman kaybetmemek için çalışılacak firmanın mutlaka iyi bir şekilde araştırılması gerekiyor. Bunun için çeşitli hosting karşılaştırma hizmeti veren sitelerden, çalışmayı düşündüğünüz firmayla ilgili yorumları okumanız size o firma hakkında oldukça doğru bir izlenim verecektir.

Firmanın faaliyet belgesinin olması, sunucularının kullandığı yazılımlar, sunucu odaları hakkında bilgiler, kaç yıldır piyasada olduğu, teknik servisinin olup olmadığı, daha önce bu firmayla çalışmış kullanıcıların o firma hakkında yaptığı yorumlar ve yurtdışındaki firmalarla olan ortaklıkları kalitenin belirlenmesinde kritik rol oynuyor.

Kanadalı Softcom Inc. ortaklığı ile kurulmuş bir firma olan Softcom A.Ş. ise 1997 yılından bu yana hosting sektöründe faaliyet gösteriyor. İştiraki bulunan “daha.net” (http://www.daha.net) markası ile Türkiye’ye giriş yapan Softcom A.Ş. “web hosting”, “alan adı kayıt” (isim tescil), “web tasarım”, “Cloud VPS” ve “co-location” hizmetleri sunuyor. Firmanın uyguladığı “Satış Ortaklığı” sistemi ise Türkiye’deki hosting sektörünü daha ileriye taşıyor.hürriyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area