Ads Area

WordPress Kullanıcıları aman dikkat

Blog sahibiyseniz ve blog'unuzu WordPress altyapısıyla yayınlıyorsanız, dikkat etmenizde fayda var. Bu aralar bir solucan, WordPress'e dadanmış durumda.

WordPress altyapısını kullanan bir blog kullanıcısıysanız, bu aralar tedbiri elden bırakmamanızda fayda var. Zira İnternet üzerinden yayılan bir solucan (zararlı kod parçası), WordPress'in yama yüklenmemiş versiyonlarına saldırarak etkiliyor. Sonuçları ise hiç iç açıcı değil.

Bu, WordPress'in hedefte olduğu ilk saldırı değil. Daha önceleri de saldırıda bulunulmuş, fakat bu denli etkili olunamamıştı. Solucandan etkilenen kullanıcıların blog'ları, tüm içeriğiyle birlikte siliniyor. Eğer kullanıcı, önceki bir tarihte yedekleme yapmamışsa, hiçbir şekilde o blog'una geri kavuşamıyor. Solucan eğer blog'u silmemişse, arşiv sayfalarına zararlı kodlar yerleştirerek Google'ın dizinlerinden çıkarttırdığı da belirtildi.

Bu solucandan etkilenmemek için WordPress'in en güncel sürümü olan 2.8.4'ü kullanmanız gerekiyor. Solucan, WordPress 2.8.4'e etki edemiyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area