Ads Area

WİNDOWS 7 DE ÖNE ÇIKANLAR

Tüm bilgisayarlarda çalışacak mı?
- Windows 7, 1 GB RAM’li bilgisayarlarda kolayca çalışabilir düzenekte tasarlandı. Vista’yla kıyaslandığında çok daha düşük donanıma ihtiyaç duyuyor. Yani basit özelliklere sahip bilgisayarlarda bile sistem sorunsuz çalışıyor. Minik laptop (netbook) kategorisi için de özel bir sürümü var.
- Şu an piyasada bulunan bilgisayarların teknik özellikleri ele alındığında, Windows 7, uyumluluk olarak yüzde 95’li seviyeleri yakaladı. Bu da mevcut pek çok bilgisayar kullanıcısının Windows 7’ye geçerken herhangi bir sorun yaşamayacağına işaret ediyor.
- http://tinyurl.com/7upgradeadvisor adresine girildiğinde, bilgisayarınızın bu sistemi kaldırıp, kaldırmayacağı kolayca görülüyor.
- Sistem XP ve Vista’ya göre daha hızlı çalışacak. Windows 7 hızlı açılış, programlar arası hızlı geçiş, birçok programı aynı anda sorunsuz-hızlı çalıştırma gibi avantajlarla birlikte geliyor.
- 10 milyon kişi beta (deneme) sürümünü yükleyerek kullandı. 6 milyon kişi de piyasaya çıkmadan önceki RC (üründen önceki sürüm) serisini yükledi.

Sistem 30 saniyede açılıyor
- Türkiye teması var. Bu tema yüklendiğinde görsel ve müzik tarafında Türkiye’ye özgü içerik kullanılıyor. Türkiye’ye özgü duvar kâğıtları ve açılış müziği gibi...
- Performans açısından çok iddialı. Açılış tuşuna basıldığında 0’dan 30 saniye gibi iddialı bir çıkış zamanı yakalandı. Sistem 1 saniyede uykuya dalıyor, 1 saniyede yeniden açılıyor ve 1 saniyede tamamen kapanıyor.
- En çok kullanılan program ve uygulamaları kısayol üzerinden hızlı erişim mümkün.
- İki program yan yana tek ekranda açılarak kullanılabiliyor (Örneğin Word, Excel). Mouse hareketiyle çalışan programlar arasında hızlı geçiş yapılıyor.

Hızlı ve kolay yüklenecek
- XP ve Vista’dan Windows 7’ye geçişte DVD’yi takıp, basit birkaç adımdan sonra sistemi yükleyip kullanmak mümkün olacak.
- Türkiye’de en çok kullanılan ‘home premium’un tam sürümü 245 lira. Bu ürün ABD’de 180 dolardan satışa çıkacak.
- Ön talep toplanmaya başlandı. örneğin, www.hepsiburada.com sitesi, 22 Ekim’de ürünün sahiplerine teslim edilebileceğini duyuruyor. 245 lira tavan fiyat. Daha düşük fiyat açıklanması durumunda, fark tüketiciye geri verilecek.

Zararlı içeriğe sıkı denetim geliyor
Windows 7’nin Türkçe versiyonu, ebeveyn kontrol tarafında oldukça iddialı. Zararlı içeriğin anne-babalar tarafından engellenmesi için geliştirilen sistemlerle birlikte gelen Windows 7, oyunlarda yeni bir uygulamayı beraberinde getiriyor.
14 yaş üstü, 18 yaş üstü ibareleriyle satılan oyunlar otomatik olarak sistem içinde tanınıyor. Böylece ebeveynler, bilgisayarda yapacakları basit bir ayarla, küçük yaştaki çocukların bu oyunları sisteme yüklemesini imkãnsız hale getiriyor. Windows 7’nin hiç tanımadığı bir oyun olduğunda, bilgisayar ebeveynin gireceği şifreyle oyunu yüklemeyi kabul ediyor.


Dokunmatik tavla oyna
- Çoklu dokunmatik desteği var. Dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda iPhone’dan daha gelişmiş seviyede dokunmatik desteği sunuluyor.
- Microsoft, tavla ve okey benzeri oyunların dokunmatik olarak oynanması için yazılım şirketleriyle el sıkıştı. Bu oyunlar yakında kullanıma sunulacak.milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area