Ads Area

Dr.Web programı sörf yaparken izlediğiniz bağlantıları sizden önce kontrol ederek virusten koruyor

Artık tüm kullanıcıların bilgisayarlarında bir anti virüs programı var. Sisteminize ulaşmış virüsleri tespit etmek ve temizlemek için bu son derece gerekli bir önlem. Ama virüsü daha sisteminize gelmeden önce durdurmak daha mantıklı değil mi? İşte bir firefox, Opera ve Internet Explorer eklentisi olan Dr.Web tam olarak bunu yapıyor; sörf yaparken izlediğiniz bağlantıları sizden önce kontrol ederek virüs olup olmadığını kontrol ediyor.

Programı tercih ettiğiniz tarayıcı için indirip ekledikten sonra kullanımı oldukça kolay. Firefox'ta yapmanız gereken: Bir dosya indirmeden önce sağ tuşla tıklayın ve Scan with Dr.Web satırına tıklayın. Daha sonra açılan pencerede yeşil bir ibare görürseniz dosyayı rahatlıkla indirebilirsiniz, kırmızı bir uyarı işareti ise virüs tehlikesine işaret ediyor.

Dr.Web, Internet Explorer için de aynı şekilde çalışıyor. Opera'da ise tarayıcının ayar dosyasında bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu karışık sayılabilecek işlemi bilgiler doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz (ingilizce).


***Sitede sunulan programları kurmadan/çalıştırmadan önce virüs taramasından geçiriniz. Programların kullanımları sonucu oluşabilecek zararlardan http://bilisimedya.blogspot.com sorumlu değildir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area