Ads Area

Türkiye için hazırlanan yepyeni arama motoru filtrele.com

Dünyanın en gelişmiş arama motoru Google’ın Özel Arama hizmetleri kullanılarak Türkiye için hazırlanan www.filtrele.com , arama motorlarının getirdiği karmaşık sonuçları, kullanıcıların arama amacına göre sadeleştirerek, daha tutarlı sonuçlar sunuyor.

Semantik arama motorlarından umulan, “kullanıcının gerçekten ne aradığını anlayarak daha doğru sonuçları getirme” yaklaşımının aksine, filtrele.com ne aradığını bilen kullanıcının kendi yolunu çok daha kolay çizebileceğini gösteriyor.

Peki filtrele.com ne yapıyor?

Öncelikle, yapacağınız aramanın sonucunda ne tür sitelerden sonuçlar getirilmesini istediğinizi seçiyorsunuz. Şöyle ki, bir ürün hakkında araştırma yapmak istiyorsanız, ürün hakkında yapılmış inceleme sitelerinden sonuçlar getirilmesini isteyebilirsiniz. Ürünü satın alacaksanız, alışveriş sitelerinden getirilecek sonuçları tercih edebilirsiniz. İlgilendiğiniz bir konuda Ekşi Sözlük ve 31 klonunda yazılan entrylere göz atmak ya da sadece haber sitelerinde çıkmış yazıları okuma ihtiyacı duyabilirsiniz. Kısacası filtrele.com internetteki milyarlarca site içinden gerçekten aradığınız sonuçların ekranınıza gelmesi konusunda ciddi bir filtreleme yapıyor.

Sitede verilen örnekle açıklamak gerekirse:

“Apple iPhone 3G satın almak istediğinizde:

haber filtrele arama motorunu kullanarak iPhone hakkında çıkan haberlere,

alişveriş filtrele arama motorunu kullanarak online iPhone satışı yapan web sitelerine,

yorum filtrele arama motorunu kullanarak cihazla ilgili yapılmış ürün inceleme yorumlarına,

sözlük filtrele arama motorunu kullanarak da ekşi sözlük ve klonlarındaki iphone’la ilgili entrylere hızlıca ulaşabilirsiniz.”

Tüm bunlara ve ekleneceği belirtilen yeni yeni “filtreler"e ek olarak şu anda yayında olan “filtrelemeden” motoru sayesinde, Google’ın sunmakta olduğu olağan sonuçlara da aynen ulaşılabiliyor. Böylece tüm arama işlemleri tek elden gerçekleştirilebiliyor.milliyet teknoloji

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area