Ads Area

Western Digital, geliştirdiği GreenPower teknolojisi sayesinde, düşük güç tüketimini en iyi şekilde sağlayan harici diskleri ile çalışma olanağı..

Bilgisayarlarımızın doğaya verdiği zararların ciddi boyutlara ulaştığı günümüzde, tükettiğimiz elektrik ve bu elektriğin tüketiminde ortaya çıkan karbondioksit gazı dünya dengelerini etkileyecek oranlara ulaştı. Öyle ki tek bir bilgisayarın çalışmaması bile kar sayılabilecek durumda. Tüm bu olumsuzluklara rağmen doğaya verdiğimiz bu zararı bir nebze de olsa önlemek amacıyla Western Digital sürdürebilir çevrecilik anlayışı çervesinde müşterilerine düşük güç tüketimi ve enerji tasarrufu sağlayan GreenPower (yeşilgüç) teknolojisi ile üretilmiş sabit diskleri tanıtan ilk şirket olma unvanını elinde bulunduruyor.

GreenPower teknolojisine sahip diskler toplamda %40’a varan enerji tasarrufu sağlıyor ve daha serin, daha sessiz, çevre dostu bir çalışma ortamı yaratıyor.

WD GreenPower ( yeşilgüç ) teknolojisi, değişik durum ve şartlarda ortaya çıkan karbondioksit salımını azaltıyor ve sağladığı güç tasarrufuyla toplam maliyetinizi düşürüyor

Örneğin 1 TB’lık sürücüler 13,5 Watt’dan daha fazla enerji tüketiyor. GreenPower teknolojisi ile bu güç tüketimini 5 Watt kadar aşağıya çekmek mümkün.

WD enerji tasarrufuna öncelik veren ilk 3.5 inçlik hard diski üretti. Bu teknoloji sayesinde karbondioksit salımını her bir sürücü için yıllık 60 kg’a kadar azaltarak, takriben arabanızı 2 hafta kullanmamak kadar çevreye katkı sağlıyor. Tek disk kullanan bir masaüstü bilgisayarı için yılda 10 dolarlık elektrik faturası tasarrufu önemsiz görülse de, içinde 10000 sürücü olan bir işletme için, 100.000 dolarlık bir tasarruf göz ardı edilecek bir rakam değil.

GreenPower( yeşilgüç) teknolojisine sahip diskler, GP olarak nitelendiriliyor. İlk olarak WD Caviar serisinde kullanılan GreenPower teknolojisi daha sonra WD My Book harici disklerinde ve farklı ürün modellerinde de sunulmuştu.milliyetmobil

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area